Rideferie og velvære

Med Islandshest - hele året rundt

Denne turen passer de fleste uansett om du har mye eller lite erfaring med hest. Programmet kan tilpasses din erfaring da det finnes utvalg av spennende rideturer som du kan velge imellom, alt etter hva du ønsker og orker de ulike dagene. Fra mai - september er det bredt utvalg av dagsturer eller halvdagsturer og niste underveis på turen. Vinterstid er turen lagt opp til at lunsj serveres på hotellet og ridedagene deles i 2 halvdagsturer.
Turene går langs elvebredder, blant varme kilder og til fargerike daler og fjell. Etter endt dagstur kan du slappe av i Jacuzzi, nyte et bedre måltid og sove i god seng på hotell.

Du får hjelm og har med vanlig behagelig tøy og sko for utendørs aktivitet, ridetøy er ikke nødvendig.
Du kan velge mellom opphold som er 3 ridedagar og 3 netter ELLER  4 ridedager og 4 netter. Nedenfor er eksempel på 3 dagers tur. Fire dagers tur har da en ekstra dag med ridning.

Avreisedatoer:

Mai - september 2024: Turen starter alle søndager og onsdager

Oktober 2023 - april 2024: Du kan starte hvilken som helst ukedag

Pris per person mai - september 2024 (overnatting på hotell):

12.650,- for 3 dagers tur
16.690,- for 4 dagers tur

Pris per person oktober 2023 - april 2024 (overnatting hotell/gjestgiveri):

10.550,- /8.720,- for 3 dagers tur
13.990,- / 11.700,- for 4 dagers tur

Prisen inkluderer:
Dagsturer på Islandshest i 3 / 4 dager og 3 / 4 overnattinger på Eldhestar gård eller på nærliggende hotell /gjestgiveri i delt dobbeltrom. Fullpensjon inkludert middag dag 1 til og med lunsj dag 3/4. Overnatting i delt dobbeltrom. Transfer t/r mellom Eldhestar gård og Reykjavik.

Forslag til program

Dag 1

Avreise fra Gardermoen til Island og buss til Reykjavik.

Ved tidlig ankomst kan man eventuelt bade i Den blå lagune før ankomst til Reykjavik.
Kl. 17:30 – 18:00 blir dere hentet på sentralbusstasjonen i Reykjavik og turen går til Eldhestars gård ca. 45 minutters kjøretur øst for Reykjavik. Innsjekking og gjennomgang av programmet under middagen.

Dag 2
Ridetur i nærmområdet for å bli bedre kjent med hestene og de ulike gangartene. Turen går til elven Ölfusá med utsikt mot vulkanene Hekla og Eyjafjallajökull. Videre langs elvebredden  Lambey. På veien ser vi ulike typer fugler og vi spiser lunsj utendørs. Returen går via landbruksområder til fjellet Ingolfsfjall med praktfull utsikt over Hveragerði-området. Vel tilbake venter nykokt kaffe og hjemmelaget kake.
Mulig å slappe av på ettermiddagen i Jacuzzi eller besøke svømmebasseng.

Dag 3
Denne dagen byr på spektakulær utsikt og variert natur når turen går til dalen Reykjadalur eller  ”de varme kildenes dal”. Turen går gjennom lavaområder opp til grønne fjellområder rundt vulkanen Hengill. Vi rir forbi fossen Djupagilsfoss og flere høytemperaturområder som er en del av den islandske naturen. Det blir også mulighet for å bade i en varm bekk så husk badetøy! På returen kan man nyte utsikten ned mot Atlanterhavet og helt til Vestmannaøyene hvis været tillater.

Dag 4
Etter frokost og utsjekking går turen over en liten elv, over lavasteiner og enger, forbi flere gårder slik at vi kan oppleve hvordan landbruket har utviklet seg de siste århundrene på Island. Denne dagen rir vi lange strekninger på gode stier hvor det er mulig å prøve den særegne gangarten tølt som er spesiell for islandshesten. Retur via fjellet Ingolfsfjall med flott utsikt og forbi en rekonstruksjon av et hus fra vikingtiden. Forfriskninger venter før bussen kjører tilbake til Reykjavik ca kl. 16:15. Ankomst Reykjavik 17:00.

Innsjekk på hotell i Reykjavik og overnatting for retur til Norge neste dag.

Retur til Reykjavik dag 5 hvis du velger 4 dagers program!

Det er mulig og utvide oppholdet og bo noen netter i Reykjavik før eller etter selve programmet.