Rideferie og velvære

Med Islandshest - hele året rundt

En behagelig tur der du deltar på spennende rideturer og bor godt på hotell med fullpensjon. Her blir du med på ulike dagsturer med Islandshest og i sommerhalvåret blir turene valgt basert på deltakerens ønsker og tidligere erfaring.

Turene går langs elvebredder, blant varme kilder og til fargerike daler og fjell. Etter endt dagstur kan du slappe av i Jacuzzi, nyte et bedre måltid og sove i god seng på hotell.
Du kan velge mellom 3 eller 4 dagers opphold.

Den første kvelden er det felles middag med informasjon om programmet de neste dagene. Fra mai - september er det bredt utvalg av dagsturer eller halvdagsturer og niste underveis på turen. Vinterstid er turen lagt opp til at lunsj serveres på hotellet og ridedagene deles i 2 halvdagsturer.

Avreisedatoer:
September - 13. mai 2020: Du kan starte hvilken som helst ukedag
14. mai - 13. sept. 2020: Turen starter alle søndager og torsdager

Henting i Reykjavik kl 17:30 - 18:00
                    
Pris per person t.o.m. 13. mai 2020:
7.450,- for 3 dagers tur
10.300,- for 4 dagers tur

Pris per person 14. mai - 13. sept. 2020:
8.770,- for 3 dagers tur
11.790,- for 4 dagers tur

Prisen inkluderer:
Dagsturer på Islandshest i 3 / 4 dager og 3 / 4 overnattinger på Eldhestar gård eller på nærliggende hotell i delt dobbeltrom. Fullpensjon inkludert middag dag 1 til og med lunsj dag 3/4. Overnatting i delt dobbeltrom. Transfer t/r mellom Eldhestar gård og Reykjavik.

Forslag til program

Dag 1

Avreise fra Gardermoen til Island og buss til Reykjavik.

Ved tidlig ankomst kan man eventuelt bade i Den blå lagune før ankomst til Reykjavik.
Kl. 17:30 – 18:00 blir dere hentet på sentralbusstasjonen i Reykjavik og turen går til Eldhestars gård ca. 45 minutters kjøretur øst for Reykjavik. Innsjekking og gjennomgang av programmet under middagen.

Dag 2
Ridetur i nærmområdet for å bli bedre kjent med hestene og de ulike gangartene. Turen går til elven Ölfusá med utsikt mot vulkanene Hekla og Eyjafjallajökull. Videre langs elvebredden  Lambey. På veien ser vi ulike typer fugler og vi spiser lunsj utendørs. Returen går via landbruksområder til fjellet Ingolfsfjall med praktfull utsikt over Hveragerði-området. Vel tilbake venter nykokt kaffe og hjemmelaget kake.
Mulig å slappe av på ettermiddagen i Jacuzzi eller besøke svømmebasseng.

Dag 3
Denne dagen byr på spektakulær utsikt og variert natur når turen går til dalen Reykjadalur eller  ”de varme kildenes dal”. Turen går gjennom lavaområder opp til grønne fjellområder rundt vulkanen Hengill. Vi rir forbi fossen Djupagilsfoss og flere høytemperaturområder som er en del av den islandske naturen. Det blir også mulighet for å bade i en varm bekk så husk badetøy! På returen kan man nyte utsikten ned mot Atlanterhavet og helt til Vestmannaøyene hvis været tillater.

Dag 4
Etter frokost og utsjekking går turen over en liten elv, over lavasteiner og enger, forbi flere gårder slik at vi kan oppleve hvordan landbruket har utviklet seg de siste århundrene på Island. Denne dagen rir vi lange strekninger på gode stier hvor det er mulig å prøve den særegne gangarten tølt som er spesiell for islandshesten. Retur via fjellet Ingolfsfjall med flott utsikt og forbi en rekonstruksjon av et hus fra vikingtiden. Forfriskninger venter før bussen kjører tilbake til Reykjavik ca kl. 16:15. Ankomst Reykjavik 17:00.

Innsjekk på hotell i Reykjavik og overnatting for retur til Norge neste dag.

Det er mulig og utvide oppholdet etter rideturen og bo noen netter i Reykjavik før returen til Norge.