Bilferie på Færøyene - 5 dager

DAG 1
Etter ankomst til Færøyene henter dere leiebilen på flyplassen på øya Vágar.
Før dere forlater Vágar og avhengig av ankomsttiden kan vi anbefale besøk til de små bygdene Bø og Gásadalur som var den siste bygden på Færøyene som fikk veiforbindelse. Herfra kan dere nyte den fascinerende utsikten mot den lille øya Tindhólm. Deretter fortsetter turen til øya Eysturoy for overnatting.  (Mulig å legge inn ekstra tid/dag for å besøke øya Mykines)

DAG 2
Vi anbefaler besøk til de nordlige øyene. Fra bygda Leirvík, øst på Eysturoy kjører dere gjennom den undersjøiske tunnelen til byen Klaksvík. Tunnelen er dekorert med lys-kunst av den kjente færøyske kunstneren Tróndur Patursson. I Klaksvik kan man gå til toppen av Klakkur for å nyte utsikten over byen og Kunoyarnes. Vi kan også anbefale besøk i Jórun´s bakeri for lunsj med flott utsikt ut fjorden. Fra Klaksvík er det gode muligheter for å utforske de andre Nordøyene, som alle byr på dramatisk landskap. Dere kan kjøre til bygden Kunoy på øya med samme navn og nyte vakker utsikt mot øya Kalsøy. På øya Viðoy ligger Færøyenes nordligste bygd, Viðareiði, som absolutt er verdt et besøk. Dere kan også ta bilfergen til Kalsoy og kjøre mot bygden Trollanes og gå herfra ut til den nordlige spissen og nyte flott utsikt mot vest. I Mikladalur på Kalsoy finner dere statue av Selkvinnen, tilknyttet et eventyr fra området. På vei tilbake til Eysturoy kan dere kjøre innom bygden Fuglafjørður. Her er det mye liv i havneområdet hvor Færøyske og utenlandske skip er innom og skaper liv og røre. Her kan man besøke Arts & Crafts senter, Ribarhús & Piddasahandil som er i en historisk bygning (åpent 1500-1730). Deretter kan dere besøke Søldarfjørdur hvor vi kan legge opp til besøk hos Færøysk familie med kaffe og kake.

DAG 3
På vei mot Torshavn kan dere besøke Gjógv og Eiði før dere forlater Eysturøy. I bygden Gjogv nord på Eysturoy må dere gå en tur i den lille bygden og besøke naturhavnen som bygden er mest kjent for. Dere fortsetter så kjøringen mot bygden Eiði med utsikt til Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur (882 meter). Videre over til nordsiden av Streymoy og bygden Tjørnuvik, som er omkranset av steile fjell. Herfra ses de imponerende klippeformasjonene «Kæmpen og Kællingen». På nordvest siden finner dere bygden Saksun som er en av de eldste på Færøyene og kjent for vakker beliggenhet og samling av gamle bygninger på gården Dúvugarðar. I bygden Vestmanna, vest på Streymøy, kan vi anbefale den 2 timer lange båtturen til Vestmanna fuglefjell hvor det seiles mellom klipper og inn i grotter, og er kjent får å være en av Færøyenes største attraksjon. I turistsenteret finner dere også et Saga museum som forteller Færøyenes historien fra de første beboerne og frem til moderne tid.
Etter båtturen kjører dere til Torshavn for overnatting.

DAG 4
Denne dagen kan vi anbefale dere å nyte dagen i Tórshavn på egen hånd og gå en runde i den gamle bydelen Tinganes og Reyn, nede ved havnen. Besøke kunstmuseet, Nasjonal museum eller Nordisk Hus hvor man også kan kjøpe lunsj. Dere kan besøk bygda Kirkjubøur som er Færøyenes historiske og kulturelle sentrum og ligger kun 15 minutters kjøretur fra Torshavn. Her ligger den maleriske Kongsgården hvor den nåværende kongsbonden er 17. generasjon i rekken. Her kan dere også se den uferdige Sankt Magnus katedralen og den lille Olavskirken fra middelalderen.

Ellers finner dere mange hyggelige Cafeer og spennende håndverksbutikker i hovedstaden.

DAG 5
Retur til Norge

Pris fra kr. 10.880,- per person
Inkludert Flyreise med Atlantic Airways fra Bergen eller København
Overnatting i 2 netter på hotell på Eysturoy og 2 netter i Torshavn
Leie av bil kategori A inkl. ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring. Henting av bil på flyplassen ved ankomst og levering ved avreise.
Hjemmebesøk hos Færøysk familie inkludert kaffe og kaker.
Prisen er basert på to reisende som deler rom.

PROGRAM: Individuell tur på egen hånd med bil
VARIGHET:
 5 dager / 4 netter
STARTDAG:
Etter eget valg
REISEPERIODE:
Hele året