Bilferie på Færøyene - 5 dager


DAG 1

Ved ankomst til Færøyene blir det henting av leiebil på flyplassen. Før dere forlater Vágar kan vi anbefale besøk til de små bygdene Bø og Gásadalur som var den siste bygden på Færøyene som fikk veiforbindelse. Herfra kan dere nyte den fascinerende utsikten mot den lille øya Tindhólm. Deretter fortsetter turen til øya Eysturoy for overnatting. Hvis dere er interessert i vandring eller fugleliv kan vi anbefale utflukt til øya Mykines med guide.

Fra øya Vágar kjører dere til Streymoy og til bygden Saksun som er en av de eldste på Færøyene, kjent for vakker beliggenhet og samling av gamle bygninger på gården Dúvugarðar. Helt nord på Streymoy finner dere bygden Tjørnuvik som er omkranset av fjell og lys strand med utsikt mot de imponerende klippeformasjonene «Kæmpen og Kællingen». Fra Streymoy fortsetter turen over til Eysturoy, via bygden Eiði og over til bygden Gjógv. Fra fjellet er det imponerende utsikt og vil man strekke litt på beina så passerer dere også Færøyenes høyeste fjell Slættaratindur (882m, ca 2,5 timers vandretur, middels vanskelig). I Gjógv nord på Eysturoy er det hyggelig med en tur i den lille bygden og besøk til naturhavnen som bygden er mest kjent for. Overnatrring på Hotell i Gjógv, frokost inkludert og mulighet for middag.

Overnatting på Eysturoy i 2 netter.

DAG 2

Fra bygda Leirvik, øst på Eysturoy, kjører dere gjennom den undersjøiske tunnellen til byen Klaksvik. Tunnelen er dekorert med lys-kunst av den kjente færøyske kunstneren Tróndur Patursson. I Klaksvik kan man gå til toppen av Klakkur for å nyte utsiken over byen og Kunoyarnes, besøke den vakre kirken eller ta litt lunsj på en hyggelig Cafe. Fra Klaksvik er det gode muligheter for å utforske de andre Nordøyene som alle byr på dramatisk landskap. Dere kan kjøre til bygde Kunoy på øya med samme navn og nyte vakker utsikt mot øya Kalsøy. På øya Viðoy liger Færøyenes nordligste bygd, Viðareiði som absolutt er verdt et besøk.

Annen fin tur er å ta bilfergen til Kalsoy og kjøre mot bygde Trollanes og gå herfra ut til den nordlige spissen og nyte flott utsikt. I Mikladalur på Kalsoy finner dere den kjente statuen av Selkvinnen

OBS - hvis dere ønsker å ta turen til Kalsoy bør dette planlegges på forhånd med tanke på fergetider.

Overnatting på Eysturoy.

DAG 3
Denne dagen kjører dere til Torshavn. Vi kan anbefale dere å nyte dagen i Tórshavn på egen hånd og gå en runde i den gamle bydelen Tinganes og Reyn, nede ved havnen. Besøke kunstmuseet, Nasjonal museum eller Nordisk Hus hvor man også kan kjøpe god hjemmelaget lunsj. Det er en fin tur å besøke bygda Kirkjubøur som er Færøyenes historiske og kulturelle sentrum og ligger kun 15 minutters kjøretur fra Torshavn. Her ligger den maleriske Kongsgården hvor den nåværende kongsbonden er 17. generasjon i rekken. Her kan dere også se den uferdige Sankt Magnus katedralen og den lille Olavskirken fra middelalderen. Det er også en fin tur til fots å gå over fjellet fra Torshavn til Kirkjubøur og ta bussen tilbake.

Ellers finner dere mange hyggelige Cafeer og spennende håndverksbutikker i hovedstaden.

Overnatting i Torshavn.

DAG 4
Besøk bygda Vestmanna og delta på to timers båttur til Vestmanna fuglefjell hvor det seiles mellom klipper og inni grotter, kjent for å være en av Færæyenes største attraksjon.

Alternativt kan man besøke øya Nolsoy eller Sandoy.

Overnatting i Torshavn eventuelt på Vagar.

DAG 5
Retur til Norge

Pris fra kr. 10.270,- per person

TIllegg for enkeltrom kr 2.620,-


Inkludert: Flyreise, direkte med Atlantic Airways som flyr fra OSLO på onsdager og søndager fra april 2022.
Overnatting på turistklasse hotell med frokost, 2 netter på Eysturoy og 2 netter i Torshavn
Leie av bil kategori B (Ford fiesta eller lignende) inkl. ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring. Henting og avevering av bil på flyplassen. Ubegrenset kjøring i tunneller på Færøyene.
Prisen er basert på to reisende som deler rom.

PROGRAM: Individuell tur på egen hånd med bil
VARIGHET:
5 dager / 4 netter
STARTDAG:
Etter eget ønske men prisen tar utgangspunkt i utreise fra OSLO på en onsdag og retur med direktefly til Oslo på søndag. Forbehold om prisendringer og ledig kapasitet.
REISEPERIODE:
Hele året. Prisen er basert på reise i høysesong, april - september.