Klassetur til Island

Klassetur til IslandFå land i verden har de samme mulighetene som Island når det skal læres om geologi, naturgeografi eller om utnyttelse av jordvarme.
Vikingtiden, språk og bosettingen av Island er også andre spennende temaer. Alle temaer kan kombineres med foredrag, utflukter og aktiviteter. Det finnes gunstige boalternativer med flersengsrom og god standard hvor gruppen lett kan holde sammen og eventuelt ordne noen måltider selv.

Forslag til klassetur

Reis til Island - Klassetur

Dag 1 – Ankomst

Henting på flyplassen. Herfra går turen til Den blå lagune. Her er det mulig å bade i varmt vann som kommer fra over 400 meters dyp. Stedet har blitt kjent som et av de beste spaopplevelsene i verden og det er en eksotisk opplevelse å sitte i det safirblå vannet med en behagelig temperatur, omringet av lava og barsk natur. Transport videre til overnattingsstedet. Middag.

Dag 2 – Den gyldne sirkel/geologi

KlasseturEn klassisk rundtur til noen av Islands mest kjente attraksjoner og samtidig oppleve geologi i praksis. Nasjonalparken Þingvellir som nå står på UNESCOs verdensarv liste, Geysir området hvor Strokkur spruter kaskader med varmt vann høyt opp i lufta og ikke minst fossefallet Gullfoss. Vi stopper også ved Hellisheiðarvirkjun, en geotermisk kraftstasjon Her er det mulighet for omvisning. Middag.

Dag 3 -  Byrundtur og tid på egenhånd

Reykjavik er en hovedstad med storby preg. Hoteller, restauranter, utsteder og butikker i verdensklasse. Et yrende kunst og kulturliv har gjort verden oppmerksom på denne byen og gjort den populær blant flere kjendiser. På en rundtur blir vi bedre kjent med byen før og nå, besøker utsiktspunkt og blir godt orientert for å kunne nyte resten av dagen til å utforske byen på egenhånd. Mulig å legge inn temarelatert foredrag eller en aktivitet. Middag.

Dag 4 – Borgarfjörður / historie

Turen går via Hvalfjörður opp til et av Islands mest frodige landbruksområder. Her besøker vi de vakre Hraunfossar som renner ut fra lavaen og varmtvannskilden Deildatunguhver. I Reykholt besøker vi museet om Snorre Sturlason. På veien hjem besøker vi ”Settlement Center” som formidler kunnskap om vikingenes vandring og bosettingen av Island. Middag.

Dag 5 - Hjemreise

Gruppen blir hentet til hotellet for transport til flyplassen.

Aktiviterer:

Det er mulig å legge inn aktiviteter etter ønske. For eksempel isbrevandring, teambuilding, hvalsafari, ridning, rafting, Paintball, mini-golf, Go kart, bowling med mer.

Ta med klassen på en opplevelsesrik tur? Kontakt oss i dag!

Vi skreddersyr programmet etter deres ønsker. Trykk herfor å sende forespørsel. 
Eller send e-post til: reise@islandspesialisten.no