Reykjavik

Byferie og naturopplevelser

Det som gjør det attraktivt å reise til Island og legge et arrangement til Reykjavik er nærheten til den kontrastrike naturen, et variert utvalg av aktiviteter samtidig som man kan nyte alle de fordeler en storby kan tilby. I Reykjavik finnes et bredt utvalg av restauranter, gode hoteller og konferansefasiliteter, flotte bade- og spa anlegg og ikke minst spennende kultur- og natteliv.

Naturopplevelsene venter like utenfor byen. Fra Reykjavik kjører man ut av byen for i løpet av en dag å kunne oppleve en mengde av severdigheter og aktiviteter. Dagen kan starte med en utflukt med Superjeep, buss eller fly til isbreer, lavasprekker, fossefall og Geysir m.m. Underveis kan det legges opp til en aktivitet som for eksempel snøscooterkjøring, rafting, ridning eller  isbrevandring, for så å være tilbake på hotellet og nyte et godt måltid på en elegant restaurant på kvelden.

Se forslag til utflukter og aktiviteter

I Reykjavik finnes det et stort utvalg av museer, gallerier, badeanlegg, turområder, caféer og restauranter – for å nevne noe. Nedenfor har du noen av våre anbefalinger, men du finner fullstendig oversikt over severdigheter, aktiviteter og bespisning på Visitreykjavik.

MUSEER OG UTSTILLINGER

I byens sentrum finner du Volcano House hvor man lærer om landets helt spesielle geologi. Her viser de frem ulike steinarter, og du kan se spennende film om vulkanutbruddene i Vestmannaøyene (1973) og Eyjafjallajökull (2010).

Hvalmuseet er også verdt et besøk. Her er det utstilt forskjellige typer hval i sin faktiske størrelse i en flott interaktiv utstilling.

Fra tårnet i kirkenHallgrímskirkja som troner over sentrum kan man nyte en flott utsikt over byen.

I Perlan Museum kan man besøke en is-grotte, og ulike utstillinger om Islands unike natur og geologi – blant annet om nordlyset. Her finner du også en utsiktsplattform med utsikt over hele hovedstaden og nærliggende områder.

For de som er interessert i arkitektur er konserthuset Harpa ved havneområdet i sentrum åpent hele dagen. Her tilbys det omvisning med guide hvis du ønsker.

 

SHOPPING I REYKJAVIK

Reykjavik har lenge vært kjent for sine shoppingmuligheter. I sentrum ved hovedgaten Laugavegur og sidegaten Skólavörðustígur er det flere spennende butikker med både islandsk design og håndverk, samt internasjonale merker. Foretrekker du shoppingsentre kan du besøke Kringlan som ligger par kilometer fra sentrum, eller Smáralind  i Kópavogur.

SVØMMING I REYKJAVIK

På ettermiddagene kan det være deilig med et avbrekk i utendørsbadet Sundhöll Reykjavikur som ligger i nærheten av Hallgrimskirkja. Eventuelt kan du ta drosje til det store utendørsbadet Laugardalslaug, hvor du også finner Laugar Spa. De fleste badestedene har åpent ukedag/helg kl. 06:30/08:00 – 22:00, inngang koster ca 80,- kroner for voksen og rundt 10,- for barn. Her er det oppvarmet basseng, jacuzzi og sauna, på islandsk vis.

Info om åpningstider og priser finner du her

 

TURMULIGHETER

Det finnes mange fine turmuligheter og sykkelstier i og like ved byen. Det er fint å gå langs kystlinjen og besøke skulpturen «Sólfarið/Sun Voyager» ved sentrum, besøke utendørsbadene i Nauthólsvík eller rusle rundt i Grandiområdene.