Aktiv ferie nord-Island

Aktiv Ferie på IslandForslag til program med sykkel og til fots ved Mývatn

Mývatn området i nord er ett av de vakreste og mest varierte omrðdene på Island på grunn av vulkansk aktivitet og beliggenhet nord for Vatnajøkull, og byr på mange spennende attraksjoner. Noen av høydepunktene blir lavaformasjonene ved Dimmuborgir, eksplosjonskrateret Hverfell og høytemperaturområdet Hverarönd. Dette er et fantastisk område å  utforske enten på sykkel eller til fots eller i kombinasjon av begge. Dagene avsluttes med deilige og avslappende bad i lagunen ”Myvatn Naturebaths” for deretter å spise godt og tilbringe natten på hotell i området.
Vi setter opp programmet på foresprøsel med utgangspunkt i dine ønsker og tid du har til rådighet.

Forslag

Dag 1 – Ankomst / Dimmuborgir og Grjótagjá
Ankomst og innsjekking på hotellet. Deretter tar du fatt på dagens etappe og sykler til Dimmuborgir hvor du kan gå blant de fascinerende lavaformasjonene og besøke ”kirken”. Deretter setter du turen mot Grjótagjá – en sprekke med varmt vann som tidligere ble brukt som badested. Til slutt blir det avslappende bad i Myvatn Naturebaths hvor du kan slappe av i det varme vannet eller ta dampsauna som kommer rett fra jorden. Lett sykkeltur tilbake til hotellet for middag og hvile.
Avstand: 15 km med sykkel på asfalt og grusvei / 3,5 km til fots

Dag 2 – Rundt innsjøen Mývatn og utsikt fra fjellet Vindbelgjarfjall
Denne dagen sykler du rundt innsjøen og starter med å sykle retning nordover hvor du kan gjøre et stopp ved Sigurgeirs fuglemuseum for deretter å bestige fjellet Vindbelgjarfjall (529moh /250 m stigning) hvor du kan nyte fantastisk utsikt over området. Etter lunsjpakke kan du fortsette mot elven Laxá og videre til kraterformasjonene ved Skútustaðir. Du kan sykle rundt kraterne og lære mer om hvordan disse ble formet. Videre langs østsiden av vannet til Höfði hvor du går rundt på den lille halvøyen med utsikt mot vakre lavaformasjoner stående ute i vannet. Dagens etappe avslulttes ved Myvatn Naturebaths hvor du myker opp støle muskler. Lett sykkeltur tilbake til hotellet for middag og hvile.
Dagsetappe: 52 km med sykkel på asfalt og grusvei / 13 km til fots

Dag 3 – Vandretur ved Krafla og Leirhnjúkur
Etter frokost blir det transport opp til Kraflaområdet og vulkanen med samme navn (15 minutters kjøretur).
Du kan starte med en tur rundt krateret Víti (helvete) på vestsiden av Krafla før du fortsetter til det fargerike Leirhnjúkur området hvor det siste vulkanutbruddet ved Mývatn fant sted i 1984. Her er det boblende leire og jordvarme og du krysser både gammel og ny lava. Etter matpakkelunsj følger du den gamle lavastrømmen fra 1729 ned til Reykjahlíð og til hotellet (merket sti). Her henter du sykkelen og sykler til badestedet for avslappende bad. Lett sykkeltur tilbake til hotellet for middag og hvile.
Dagsetappe: 16 km til fots / 8 km med sykkel

Dag 4 – Eksplosjonskrateret Hverfell og høytemperaturområdet Hverarönd
Du starter med å sykle til Europas største eksplosjonskrater, Hverfell.
Når du har kommet til roten af fjellet går du til fots opp til kanten av det enorme krateret (150 m stigning) for å nyte utsikten over innsjøen Mývatn. Det er også fint å gå stien rundt toppen av krateret. Videre til det fargerike Námaskarð hvor du ogoså kan nyte flott utsikt over Mývatn Du sykler til høytemperaturområdet på østsiden av fjellet og går runde i området med fasinerende og boblende leire på bakken. På returen sykler du først innom Myvatn Naturebaths for et deilig bad før du fortsetter tilbake til hotellet for middag og hvile.
Dagsetappe: 16 km med sykkel  / 4 km til fots

Dag 5 – Hjemreise


Nedenfor ser du kart av området: