Spa

Vann er balsam for kropp og sjel og fungerer som en fantastisk oppkvikker etter flyturen, en begivenhetsrik dagsutflukt eller lange møter. Skjem deg skikkelig bort med spa!

Spa har blitt veldig populært på Island grunnet den gode tilgangen til varmt og helbredende vann. Spaanleggene i Reykjavik tilbyr sauna, massasje og ulike behandlinger. Disse må bestilles på forhånd. Det mest kjente spaanlegget på Island er Den blå lagune men like ved Reykjavik i byen Kopavogur kan man også slappe av ved Sky Lagoon. Noen av hotellene i byen tilbyr også eget spa. Eksempler på dette er Grand Hotel, Hilton Nordica, Reykjavik Natura, Miðgarður og Arnarhvoll.

Mange av de fine anleggene på Island er tilknyttet varmtvannskilder i de ulike områdene. Her er vannet vanligvis rundt 38 grader. Garderober og låsbare skap er tilgjengelig for oppbevaring av verdisaker. Det er en nytelse å ta et avbrekk når man er på rundreise og tar seg tid til å slappe av ved et slikt anlegg.

 

I sør finnes spaanleggene Laugarvatn Fontana og Gamla Laugin på Den gylne sirkel runden. Ved Myvatn i nord ligger Myvatn Nature Baths, Geosea ved Húsavík og Skógarböðin ved Akureyri. I nærheten av Egilsstaðir í øst er badestedet Vök. I vest kan en stoppe ved Krauma i Borgarfjörður eller Hvammsvik i Hvalfjørdur.