På vann

Båtturer fra Stykkishólmur

Fra Stykkishólmur tilbys ferje over til Vestfjordene men også seilas på fjorden Breiðafjörður som er kjent for mange små øyer og rikt dyreliv. På turen kommer man tett på naturen og fuglelivet og får smake på ferske delikatesser fra havet.

Båten seiler også til øya Flatey hvor det er mulig å tilbringe noen timer og oppleve naturens fred og ro i omgivelser hvor det virker som tiden har stått stille i noen år.

Den islandske serien «Flatey» som finnes i NRK TV er tatt opp her.

Det tilbys også båtturer hvor man kan fiske med sjøstang.

Sjøkajakk 

Kom tett på naturen i sjøkajakk.

Breiðafjörður har mange små og uberørte øyer. Turen starter fra Stykkishólmur og du får oppleve variert dyreliv, lundefugl, sel og rikt fugleliv. Guiden gir opplæring på starten av turen og forteller underveis om natur, geologi og dyreliv i området.

Turen tar sirka 2 timer og passer for alle over 14 år. Utstyr inkludert.

Svømming

Det er nesten ikke noe tettsted på Island som ikke har eget utendørsbad og disse gir en fantastisk mulighet for avbrekk og avkobling ikke minst hvis du har med barn i bilen. Flere steder kan man i tillegg til svømming slappe av med Jacuzzi, sauna og sklier/lekeområde for barna. Har du med barn på tur er det lett å legge inn bad i basseng i løpet av dagen. Utendørsbadene holder behagelig temperatur hele året rundt (29 +/- grader Celcius). Sjekk "sundlaugar" for å finne basseng på den strekningen du ønsker å besøke.

Varme kilder/spa

Giljaböð er et lite badested i Borgarfjörður som kan besøkes på en to timers guidet tur fra Húsafell, 1,5km gåtur til badet. Giljaböð er i et vakkert juv hvor man kan nyte naturen og omgivelsene mens man slapper av i laug som er bygget av stein og kildevann fra området med fokus på bærekraft.  

Krauma er badested i nærheten av Reykholt, like ved varmtvannskilden Deildartunguhver, og bruker vann fra varmtvannskilden.  Her er det også restaurant. 

Fiske

Det er mulig å kjøpe fiskekort til rimelig pris som gir deg tillatelse til å fiske i bestemte innsjøer i de ulike landsdelene. Kortet gir tilgang til å fiske i flere ulike innsjøer i vest. Du kan se oversikt og lese mer om fiskekortet her:

 

Det finnes også elver i vest hvor man kan fiske sjøørret og får med lokalkjent guide som kjenner elven og anbefaler steder for fiske. Mulighet for overnatting i nærheten av elven med mat inkludert og transport kan også ordnes. Høysesongen for fiske er medio juni til medio august.