Vestfjordene

Vestfjordene er et unikt område i islandsk sammenheng. Her bor folk langt unna ringveien, ved dype fjorder og spektakulære fjell og er vant med å leve i ett med naturkreftene.

På denne rundreisen får du oppleve et rikt fugleliv, vakre fossefall, spektakulær utsikt samt bli bedre kjent med livet til sjøs og levesett i området før og nå.

 

Nedenfor presenterer vi helt ny tur til området som leveres av en av våre samarbeidspartnere på Island. Guiden snakker engelsk på denne turen som er 8 dager / 7 netter. Avreisedager: 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. august

 

Dag 1 / Ankomst til Island

Ved ankomst til Island blir det transfer med buss fra flyplassen til hotellet i Reykjavik.

Overnatting: Hotel Reykjavík Natura eller tilsvarende i Reykjavík

Dagens strekning: 50 km

Dag 2 / lava krater, Viking gård og fjorder

I dag møter du guiden for turen og det blir tidlig avreise fra hotellet retning Vest-Island.

Dagens første stopp er ved Grábrók som er et 3400 år gammelt vulkankrater. Man kan gå en relativt lett tur opp til toppen og nyte 360 graders utsikt over Borgarfjörður området. Deretter fortsetter turen til gården Eiríksstaðir, hvor oppdagerne Erik den røde og hans sønn Leifur den heldige, bodde. Her er det laget et levende museum i Langhus som en etterligning deres hjem. Her lærer vi hvordan de levde og arbeidet og hører historier fra Vikingtiden.

Det blir stopp ved den første av mange fosser under turen og dagen avsluttes i fiskelandsbyen Patreksfjörður for overnatting de neste to nettene.

Overnatting: Fosshótel i Patreksfjörður eller tilsvarende. Frokost inkludert.

Dagens strekning: 435 km

Dag 3 / Fuglefjellet Látrabjarg og Islands vestligste punkt

Dagen starter ved den 10 km lange stranden Rauðisandur som er en av Islands vakreste strender. Navnet refererer til den rødlige fargen på lavasanden som blandes med turkis sjø og lager mange flotte fotomotiver. Det blir besøk til Hnjótur folkemuseum hvor vi lærer om det daglige livet i Vestfjordene samt historien om landbruk og sjøfart på Island.

Deretter blir det besøk til det imponerende fuglefjellet Látrabjarg som er en av Europas høyeste sjøfugl klipper, i tillegg til å være Islands vestligste punkt. Her kan vi observere flere fuglearter som for eksempel lundefugl, alker og lomvi så langt øyet kan se. Vi returnerer til hotellet sent på ettermiddagen.

Overnatting: Fosshótel Westfjords i Patreksfjörður eller tilsvarende. Frokost inkludert.

Dagens strekning: 145 km

Dag 4 / Vakre Vestfjordene

I dag besøker vi først fossefallet Dynjandi som mange mener er en av Islands mest imponerende og vakreste fosser. Fossen faller ned fjellside med lagdelt struktur som lager eterisk strøm av vann og gir fossen et spesielt utseende. Herfra fortsetter turen langs kysten i vest til den vakre fjorden Önundarfjörður hvor vi kan gå ut på bryggen og få fantastisk utsikt ut fjorden. Vi besøker tettstedet Flateyri og besøker sjarmerende butikk som har vært i drift siden 1914 og selger suvenirer og islandsk design. Vi lærer om Flateyri sin historie og det katastrofale snøskredet i 1995. På ettermiddagen kommer vi til Ísafjörður som er den største byen i Vestfjordene og hvor vi overnatter de neste to nettene.

Overnatting: Hótel Ísafjörður eller tilsvarende. Frokost inkludert.

Dagens strekning: 175 km

Dag 5 / Fastland, himmel og hav

I dag tar vi turen opp til det 640 m høye fjellet Bolafjall og ut på stålkonstruksjon som stikker ut over fjellstupet og danner utsiktsplattform slik at vi kan nyte fantastisk utsikt over hav og nærliggende fjorder. Vi tar turen innom restaurert fiskehytte ved Ósvör maritime museum og lærer om robåt fiske før i tiden og utfordringer man hadde på de små fiskeplassene på 1900-tallet. Deretter kjører vi til tettstedet Suðureyri hvor vi går til fots og får nyte delikat sjømat fra en lokal produsent samtidig som vi lærer mer om islandske fiskeri tradisjoner.

På ettermiddagen blir det tid på egenhånd og mulighet for å utforske byen Ísafjörður eventuelt melde seg på spennende aktiviteter som ATV tur i området eller delta på båttur til øy i nærheten og oppleve Lundefugl og andre sjøfugler.

Overnatting: Hótel Ísafjörður eller tilsvarende. Frokost inkludert.

Dagens strekning: 100 km

Dag 6 / Geotermisk kraft og islandske troll

I dag reiser vi langs fjordene i Ísafjarðardjúp og nyter fantastisk utsikt og hvis vi er heldige kan det være mulighet for å se hval. Vi besøker Saltfabrikken i Reykjanes og lærer om prosessen rundt produksjon av salt hvor de kun bruker geotermisk energi i produksjonen.

Vi fortsetter til det bildeskjønne tettstedet Hólmavík og besøker museum hvor vi lærer om historien og eventyr tilknyttet hekseri og trolldom på Island. Her er det variert samling av gjenstander som ble ansett for å ha beskyttende og magiske krefter. Dagen avslutter vi så i fredfulle og vakre omgivelser på avsidesliggende Vogur Country Lodge for overnatting. Vakker utsikt til bukten Breiðafjörður.

Overnatting: Vogur Lodge eller tilsvarande. Frokost inkludert.

Dagens strekning: 330 km

Dag 7 / Islandshesten & hovedstaden Reykjavik

Etter en begivenhetsrik uke setter vi kursen tilbake mot Reykjavik med noen spennende stopp underveis. Første stopp blir ved de vakre Hraunfossar i Borgarfjörður hvor vannet kommer fra isbreene i nærheten, renner flere hundre km igjennom lavaen, filtreres på veien, og renner så rett ut fra lavaen med vakker blågrønnfarge og danner mange små fossefall som kalles Hraunfossar. Det blir stopp ved hestegård hvor vi møter Islandshester ansikts til ansikt og ettermiddagen tilbringer vi med å utforske hovedstaden Reykjavik. Her lærer vi mer om byens historie og besøker noen landemerker som kirken Hallgrímskirkja, universitetsområdet og havneområdet med utsikt mot fjell, fargerike skip og Harpa konserthus.

Overnatting: Hotel Reykjavík Natura eller tilsvarende i Reykjavík

Dagens strekning: 330 km

Dag 8 / Hjemreise

Transfer med buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise.

Dagens strekning: 50 km

 

Praktisk informasjon og priser:

DATOER OG PRISER

Avreise: 16. og 30. juni, 14. og 28. juli, 11. august

Pris per person i delt dobbeltrom kr 38.840,-

Tillegg for enkeltrom fra kr. 19.000,-

 

Inkludert i prisen:

Flyreise med direktefly fra Norge t/r og flyskatter (forbehold om prisendringer pga. kapasitet)

Overnatting i delt dobbeltrom med privat dusj og toalett i 7 netter, frokost inkludert.

Program med buss og engelsktalende guide jfr. beskrivelse

Entre til museer / stopp jfr. program.

Gratis Wi-Fi på bussen

 

Ikke inkludert:

Lunsj, middag og drikke til mat.

 

Avreise fra andre steder i Norge:

Vi kan hjelpe med tilslutning fra byer i Norge som ikke har direktefly

Forbehold om justeringer i programmet pga. endringer eller forhold som vi ikke rår over.

 

Maks antall deltakere på turen er 22.

 

Betingelser:

Depositum kr. 7000,- per person ved bestilling og turen skal være fult betalt en måned før avreise.

 

Ved eventuell avbestilling*:

Ved kansellering mer en 8 uker før avreise, full refusjon

Ved kansellering 4-8 uker før avreise, depositum refunderes ikke

Ved kansellering 2-4 uker før avreise, 50% refusjon

Ved kansellering mindre en 2 uker før avreise må du betale full pris

 

  • Forbehold om spesielle regler for flyreisen, avhengig av flyselskap.