Weekend i Reykjavik

Ta noen avslappende dager i unike Reykjavik som byr på nærhet til aktive vulkaner, varierte og deilige Spa opplevelser hele året rundt, mange gode restauranter som serverer nydelig mat, nærhet til naturen og bredt tilbud av spennende utflukter og aktiviteter

En reise til Reykjavik er en annerledes storbyferie. Reykjavik er en relativt ung by og du har tilgang til det meste av tjenester som du finner i andre hovedsteder som god mat, shopping, uteliv og kulturopplevelser, men med på kjøpet er nærheten til naturen som ligger like ved og som du også opplever når du er i byen. Her får du garantert mye frisk luft og påfyll av energi.

Ta kontakt for skreddersydd tilbud på reise som passer akkurat dine ønsker og formål!

Dag 1 Ankomst

Ved ankomst til Island er det knapp times kjøring fra flyplassen til hotellet i Reykjavik. Det er deilig å starte Islandsoppholdet med forfriskende bad etter flyturen, i ett av de fine utendørsbadene som byen har å by på eller legge turen innom Sky Lagoon eller Den blå lagune ved ankomst. Den blå lagune ligger nærme flyplassen og det passer derfor fint med stopp her ved ankomst eventuelt før retur med ettermiddagsfly fra Island. Sky Lagoon ligger 10 minutters kjøretur fra Reykjavik sentrum. På kveldene kan du nyte et godt måltid på en av byens mange gode restauranter, eventuelt ta turen innom en mathall.


Dag 2 Dagsutflukt

Den varierte islandske naturen ligger like utenfor byen og inviterer til spennende opplevelser så her er det bare og velge noe som passer dine interesser og lommebok.

Den gylne sirkelen. Mange ønsker å oppleve attraksjoner på denne klassiske dagsturen hvor du får besøke nasjonalparken Þingvellir med spennende historie og geologi, se spruten fra Strokkur ved Geysir området og fossefallet Gullfoss. Det finnes ulike varianter av denne turen og mulig å få med seg deilig utendørsbad i varm kilde underveis. Turene tar totalt 6,5 - 10 timer.

Sørkysten av Island. Annen dagstur kan være tur langs sørkysten av Island gjennom frodige landbruksområder og utsikt mot Atlanterhavet, isbreer og fuglefjell. Her får du bl.a. oppleve langstrakte og svarte sandstrender, og spennende basaltformasjoner ved Vik. I tillegg blir det stopp ved to av Islands vakreste fossefall, Seljalandsfoss og Skógafoss. Turen tar 10 timer.

Reykjanes halvøya. På denne turen får du se vulkanområdet hvor de nyeste utbruddene har vært nå i 2021-2023. Du lærer om Islands geologi og det blir besøk til spennende høytemperatur områder og mulig å avslutte med bad i blå lagune eller Sky lagoon.

Aktiviteter. Foretrekker du aktivitet eller fart og spenning? Noen eksempler kan være besøk til lava- eller isgrotte, dykking eller snorkeling, eller hva med ridetur på den vennlige Islandshesten? ATV- eller Buggybil- kjøring, dagstur med Superjeep og snøscooterkjøring er også mulig eller du kan delta på hvalsafari, eventuelt prøve sjøfiske fra Reykjavik.


Dag 3 Reykjavik

Du rekker over store deler av sentrum ved å gå til fots og mye er sentrumsnært. Ønsker du å benytte offentlig transport kan du sjekke STRÆTO

Det er en fin tur å gå litt langs sjøkanten for eksempel til skulpturen «Sólfarið/Sun Voyager» besøke tjernet midt i byen med rådhuset like i nærheten og eventuelt ta turen innom konserthuset Harpa hvor du kan ta « Hopp av/på » buss som kjører rundt til ulike attraksjoner i byen og du kan gå av og på der du ønsker. Vi kan anbefale besøk til Perlan Museum hvor det er flere flotte og interaktive utstillinger om Islands natur og geologi, du kan oppleve Nordlys og isgrotte og ikke minst får du fantastisk 360 utsikt over hovedstaden.

Whales of Iceland er også en flott interaktiv utstilling om ulike typer hval og her kan du se etterligning av disse i sin naturtro størrelse. Like i nærheten kan man være med på en flytur over Island og oppleve kontrastene i den islandske naturen på en 10 minutters spennende "flytur" i helikopter simulator.

Hvis du er glad i shopping finner du utvalg av butikker både i sentrum samt i kjøpesentrene Kringlan og Smaralind. Husk å be om Tax-free!

På ettermiddagen kan du gjøre som Islendingene selv og slappe av ved ett av de mange fine badestedene.

 

Dag 4 Hjemreise

Transport til flyplassen for hjemreise. Avreise 3 timer før flyavgang.

 

Dette er kun eksempel og vi hjelper deg med å legge opp dagene etter dine preferanser, reservere transport og utflukter.