Nord-Islands Perler

 

DAG FOR DAG PROGRAM - 12. - 18. juni 2022

Vi tar flyet fra Norge til Keflavik og innenriksfly videre til byen Akureyri i nord.  

På denne turen skal vi utforske og oppleve på nært hold den fantastiske naturen på «Diamant runden» en rundtur som strekker seg fra Akureyri via naturvernområdet Mývatn og til naturfenomener i nordligste delen av Vatnajökull nasjonalpark.

I tillegg besøker vi byen Siglufjörður som ble oppdaget av nordmenn og der nordmenn også bidro når stedet opplevde et økonomisk eventyr tidlig på 1900 tallet. Det blir besøk i Snorres Reykholt før vi avslutter turen i Reykjavik og deltar i feiringen av Islands Nasjonaldag den 17. juni.

 

Dag 1 - Oslo - Akureyri

Flyet har avgang fra Oslo kl. 13:45 og lander i Keflavik kl. 14:45. Herfra tar du buss til innenriksflyplassen i Reykjavik og fly videre til Akureyri, kun 40 minutters flytur unna.

Ved ankomst i Akureyri blir du tatt imot av vår guide og sjåfør for turen som kjører til hotellet i Akureyri. Her bor gruppen på hotell med sentral beliggenhet i Akureyri, like ved byes flotte utendørsbasseng og med vakker utsikt mot fjell og hav. Etter innsjekking blir det felles middag. Overnatting i 1 natt.


Dag 2 – Eyjafjörður - Siglulfjörður - Mývatn

Dagen starter med besøk til byen Siglufjörður som ligger nord for Akureyri. Her snakkes det om to norske invasjoner: den første var i år 900 da den norske Thormod Rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske fiskebåter som fanget sild bidro til et fiskeeventyr “síldarævintýri”  som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde havn. Her besøker vi Islands største sjø- og industri museum og lærer mer om dette eventyret. Lunsj i Siglufjörður før vi returnerer via Akureyri og fossefallet Goðafoss til vakre Mývatnssveit.  Vi sjekker inn på hotell i tettstedet Reykjahlíð og det blir mulighet for avslappende bad i “Myvatn nature baths” for de som ønsker.

Dag 3 – Naturvernområdet Mývatn

I dag utforsker vi den vakre og varierte naturen rundt innsjøen Mývatn og opplever noen av Islands mest spektakulære naturfenomener. Vi besøker høytemperaturområdet Hverarönd hvor dampen stiger fra varm leire og det føles som å stå midt mellom kokende gryter. Krateret Víti er like ved det fargerike fjellet Krafla og kraftstasjonen med samme navn og herfra ser vi Leirhnjúkur hvor flere vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet.

Det blir besøk til grotten Grjótagá som er en stor sprekk fylt med varmt vann og tidligere badested. Vi går en liten rundtur i Dimmuborgir blant spennende lavaformasjoner og ved kraterne Skútustaðagígar. Det blir mange fotostopp underveis og korte gåturer. Overnatting og middag ved Mývatn, mulighet for bad for de som ønsker.

Dag 4 – Dettifoss - Hljóðaklettar - Ásbyrgi - Húsavík

Vårt hovedmål for dagen er naturens underverker i Jökulsárgljúfur som er en del av Vatnajökull nasjonalpark. Vi starter dagen med Europas mektigste fossefall og går lett tur for å nyte utsikten over vakre Dettifoss og juvet Jökulsárgljúfur som isbreelven “Jökulsá á Fjöllum”  renner igjennom. Fra Dettifoss kjører vi til ekkoklippene Hljóðaklettar hvor flom i isbreelven har etterlatt merkverdige klipper og basalt formasjoner. Deretter til hesteskoformede dalen Ásbyrgi og fiskelandsbyen Húsavik. Her kan de som ønsker nyte bad i GeoSea med flott utsikt over havet, besøke hvalmuseet med spennende utstilling om hval og havet rundt Island, eller bare rusle rundt i byen, også kjent fra filmen «Eurovision the story of fire saga». Her er det kirke av norsk treverk og gamle restaurerte hus i havneområdet. Dagen avsluttes i Akureyri for overnatting og middag på egenhånd.

Dag 5 – Akureyri, Reykholt og Reykjavik

Vi kjører fra Akureyri via nord og vest – Island. Det blir god lunsj underveis og stopp ved bygdemuseet Glaumbær i Skagafjörður, fossefallene Hraunfossar og Snorres Reykholt i Borgarfjörður. Innsjekking på hotellet i Reykjavik og resten av dagen til fri disposisjon og middag på egenhånd.

Dag 6 – Islands Nasjonaldag

Vi opplever stemningen i Reykjavik når islendingene feirer sin nasjonaldag. Tid på egenhånd og felles middag på kvelden.

Dag 6 – Hjemreise

Avreise med buss til flyplassen for fly til Norge

Det er mulig å utvide oppholdet hvis dere ønsker mot tillegg for ekstra natt og eventuelt flytillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet pga. omstendigheter, vær og føreforhold!

 

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

 

Flytider
12. juni: Oslo - Keflavík          kl. 13:45 / kl. 14:45

12. juni: Reykjavík - Akureyri   kl. 18:15 / kl. 19:00

18. juni Keflavik – Oslo         kl. 07:50 / kl. 12:35

 

Ta kontakt for alternativ flyreise/tilslutningsfly fra andre steder i Norge.

 

Pris:

Pris per person kr 21.350,- / Tilbud frem til 31. mars kr. 19.990,-
Enkeltromstillegg kr 5.450,-

 

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r inkludert flyskatter og 1 x 23 kg innsjekket bagasje.

Program med buss og guide jfr. beskrivelse

Overnatting i 6 netter med frokost på hotell med private fasiliteter.

Innenriksfly Reykjavik – Akureyri, en vei.

Lunsj dag 2, 4 og 5. Matpakkelunsj dag 3

Middag dag 1, 2, 3 og 6

Entre til museum i Siglufjördur, Glaumbær bygdemuseum og Snorrastofa i Reykholt

 

Gruppestørrelse: 12 - 16 personer

 

Eventuelle tillegg:

Inngang til badesteder ved Húsavík og Mývatn

Drikke til måltidene

Middag dag 4 og . Lunsj dag 6


For påmelding, vennligst send oss e-post til: reise@islandspesialisten.no