Nord-Islands Perler

 

DAG FOR DAG PROGRAM - NY DATO 16. - 21. august 2020

Dag 1 - Oslo - Akureyri

Flyet har avgang fra Oslo kl. 13:40 og vi lander i Keflavik kl. 14:40. Herfra blir det buss til innenriksflyplassen i Reykjavik og fly videre til Akureyri, kun 40 minutters flytur unna.

Ved ankomst i Akureyri blir vi tatt imot av vår guide og sjåfør for turen og kjører rett til hotellet i Akureyri. Vi bor på hotell med sentral beliggenhet i Akureyri, like ved byes flotte utendørsbasseng og med vakker utsikt mot fjell og hav. Her blir det overnatting i 1 natt.

Etter innsjekking blir det felles middag

Dag 2 – Eyjafjörður - Siglulfjörður - Mývatn

Vi kjører ut Eyjafjörður til byen Siglufjörður som ligger nord for Akureyri. Her snakkes det om to norske innvasjoner: den første var i år 900 da den norske Thormod rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske fiskebåter som fanget sild bidro til et fiskeeventyr “síldarævintýri”  som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde havn. Her besøker vi Islands største sjø- og industri museum og lærer mer om dette eventyret. Lunsj i Siglufjörður før vi returnerer til Akureyri med stopp ved lokalt bryggeri og kjører deretter videre til Mývatnssveit. Vi sjekker inn på hotellet og etter middag blir det avslappende kveldsbad i “Myvatn nature baths” for de som ønsker.

Dag 3 – Ásbyrgi, Hljóðaklettar, Dettifoss, Mývatn

Vårt hovedmål for dagen er naturens underverker i nasjonalparken Jökulsárgljúfur. Vi starter dagen med Europas mektigste fossefall og går lett tur til for å nyte utsikten over vakre Dettifoss og juvet det faller nedi. Fra Dettifoss kjører vi til ekkoklippene Hljóðaklettar hvor flom i isbreelven “Jökulsá á Fjöllum” har etterlatt merkverdige klipper og formasjoner. Deretter til hesteskoformede dalen Ásbyrgi og deretter til fiskelandsbyen Húsavik. Her kan de som ønsker nyte bad i GeoSea med flott utsikt over havet, besøke hvalmuseet med spennende utstilling om hval og havet rundt Island, eller bare rusle rundt i havneområdet. Her er det kirke av norsk treverk, trivelig brygge med mye liv og gamle restaurerte hus. Overnatting og middag ved Myvatn.

Dag 4 – Mývatnssveit

I dag utforsker vi den vakre og varierte naturen rundt innsjøen Mývatn og nærliggende område. Vi starter med høytemperaturområdet Hverarönd hvor dampen stiger fra varm leire og det føles som å stå midt mellom kokende gryter. Vi besøker det geotermiske kraftverket Krafla hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarme til strømproduksjon. Vi går en tur til Leirhnjúkur hvor flere vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet og opplever på nært hold hvordan naturkreftene former landskapet og etterlater seg vulkankratre, lavaformasjoner og sprekker. Vi ser også hvordan naturen utvikler seg og gror etter slike hendelser. Vi besøker eksplosjonskrateret Viti og grotten Grjótagá. Vi tar turen innom lavaformasjonene ved Dimmuborgir og Skútustaðagígar. Vi tar flere fotostopp underveis og det blir også tid for besøk til Sigurgeirs fuglesamling, en samling av utstoppede fugler, noen som kun finnes ved Mývatn. Retur til Akureyri for overnatting og middag på egenhånd.

Dag 5 – Akureyri, Reykholt og Reykjavik

Vi kjører fra Akureyri via nord og vest – Island med stopp i Reykholt og besøker Snorrastofa før vi er tilbake i Reykjavik. Innsjekking på hotellet i Reykjavik og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 6 – Hjemreise

Avreise med buss til flyplassen for fly til Norge

Det er mulig å utvide oppholdet hvis dere ønsker mot tillegg for ekstra natt og eventuelt flytillegg.

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider
16. august Oslo - Keflavík          kl. 13:45 / kl. 14:45

21. august Keflavik – Oslo        kl. 07:50 / kl. 12:35

Ta kontakt for alternativ flyreise/tilslutningsfly fra andre steder i Norge.

 

Pris:

Pris per person kr 18.890,-
Enkeltromstillegg kr 4.960,-

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r og flyskatter.

Program med buss og guide jfr. beskrivelse

Overnatting i 5 netter med frokost på hotell med private fasiliteter.

Innenriksfly Reykjavik – Akureyri, en vei.

Lunsj dag 2, 3, 4 og 5

Middag dag 1, 2 og 3

Entre til museum i Siglufjørdur og ved Myvatn.

Besøk til bryggeri med smaksprøver.

Inngang til Snorrastofa i Reykholt

Gruppestørrelse: 6 - 12 personer

Eventuelle tillegg:

Inngang til badesteder ved Húsavík og Mývatn

Drikke til måltidene

Middag dag 4 og 5


For påmelding, vennligst send oss e-post til: reise@islandspesialisten.no

Last ned program i PDF