Nord-Islands Perler

DAG FOR DAG PROGRAM 6. - 11. juni 2019

Dag 1 - Oslo - Akureyri
Flyet har avgang fra Oslo kl. 15:00 og vi lander i Keflavik kl. 15:40. Herfra tar vi buss til innenriksflyplassen i Reykjavik og flyr videre til Akureyri, kun 35 minutters flytur unna.

Ved ankomst i Akureyri blir vi tatt imot av vår guide og sjåfør for turen og kjører rett til hotellet i Akureyri. Vi bor på hotell med sentral beliggenhet i Akureyri, og med vakker utsikt mot fjell og hav. Hotellet ligger like ved byens flotte utendørsbasseng og det er kort gåtur til sentrum med cafeer, butikker og nærhet til fjorden (2 netter). Etter innsjekking blir det felles middag.

Dag 2 – Eyjafjörður og Siglulfjörður
Vi kjører ut Eyjafjörður til byen Siglufjörður som ligger nord for Akureyri. Her snakkes det om to norske innvasjoner: den første var i år 900 da den norske Thormod rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske fiskebåter som fanget sild bidro til et fiskeeventyr “síldarævintýri”  som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde havn. Her besøker vi Islands største sjø- og industri museum og lærer mer om dette eventyret. Lunsj i Siglufjörður før vi returnerer til Akureyri med stopp ved lokalt bryggeri som ble etablert i 2006 og er nå ett av Islands mest kjente Øl produsenter. Her blir det smaksprøver. Tid til fri disposisjon i Akureyri på ettermiddagen og middag på egenhånd.

Dag 3 – Ásbyrgi, Hljóðaklettar, Dettifoss, Mývatn
I dag går turen til noen av Islands største naturperler. Vårt første stopp er ved fiskelandsbyen Húsavik hvor vi kan besøke hvalmuseet med sin spennende utstilling om hval og havet rundt Island, eller bare rusle rundt i havneområdet. Her er det en trivelig brygge med mye liv og mange fine restaurerte hus. Vårt hovedmål for dagen er naturens underverker i nasjonalparken Jökulsárgljúfur. Vi starter med den hesteskoformede dalen Ásbyrgi og ekkoklippene Hljóðaklettar hvor flom i isbreelven “Jökulsá á Fjöllum” har dannet merkverdige klipper og formasjoner. Videre herfra kjører vi mot Dettifoss som er Europas kraftig fossefall og ligger i Islands største juv, Jökulsárgljúfur. Vi gjør stopp på veien for å nyte utsikten over det mektige juvet med varierte farger og flere små fossefall. Fra Dettifoss går turen til Mývatn for overnatting. Vi sjekker inn på hotellet og etter middag blir det avslappende kveldsbad i “Myvatn nature baths” for de som ønsker.

Dag 4 – Mývatnssveit
I dag utforsker vi den vakre og varierte naturen rundt innsjøen Mývatn og nærliggende områder. Vi starter med høytemperaturområdet Hverarönd hvor dampen stiger fra boblende leirekratre og det føles som man står midt mellom kokende gryter.  Deretter besøker vi det geotermiske kraftverket Krafla hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarme til strømproduksjon. Vi tar en tur til Leirhnjúkur hvor flere vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet, og opplever på nært hold hvordan naturkreftene former landskapet og etterlater seg vulkankratre, lavaformasjoner og sprekker. Vi ser også hvordan naturen utvikler seg og gror etter slike hendelser. Vi besøker eksplosjonskrateret Viti og grotten Grjótagá. Etter lunsj fortsetter turen til lavaformasjonene ved Dimmuborgir og Skútustaðagígar. Vi tar flere fotostopp underveis og turen avsluttes med besøk til Sigurgeirs fuglesamling, en samling av utstoppede fugler, noen som kun finnes ved Mývatn. Bad og middag.

Dag 5 – Akureyri, Borgrfjörður og Reykjavik

Vi returnerer til Akureyri og gjør et stopp underveis ved fossefallet Goðafoss eller Gudenes foss. Vi fortsetter via Nord og Vest – Island med stopp i den frodige og historiske Borgarfjørdur før vi er tilbake i Reykjavik. Innsjekking på hotellet i Reykjavik og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 6 – Hjemreise
Avreise med buss til flyplassen for fly til Norge

Det er mulig å utvide oppholdet hvis dere ønsker mot tillegg for ekstra natt og eventuelt flytillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet avhengig av vær og føreforhold. MAX 16 deltakere

Pris:

Pris per person kr 18.890,-
Enkeltromstillegg kr 3.290,-

Tillegg for reise fra Bergen kr 750,-

Pakkeprisen inkluderer:
Flyreise t/r og flyskatter. Overnatting i 5 netter med frokost på hotell med private fasiliteter.
Innenriksfly Reykjavik - Akureyri, en vei.

Tre middager (dag 1, 3 og 4). fire lunsjer dag 2-5
Rundtur med norsktalende sjåfør-guide som beskrevet
Entre til museum i Siglufjörður og ved Mývatn. Besøk til bryggeri med smaksprøver.

Vi kan hjelpe med tilslutning innenriks i Norge.

Eventuelle tillegg:

Drikke til måltidene

Middag dag 2 og 5

Flytider fra Oslo - direktefly:

6. juni              Oslo – Keflavik            15:50 / 16:30

11. juni            Keflavik – Oslo            10:30 / 15:00

Flytider fra Bergen - direktefly:

6. juni              Bergen – Keflavik       15:40 / 16:05

11. juni            Keflavik – Bergen       10:30 / 14:50

For påmelding, vennligst send oss e-post til: reise@islandspesialisten.no

Program i PDF