Nord-Islands Perler

 

PROGRAM 27. august - 1. september 2023

Vi tar flyet fra Norge til Keflavik og innenriksfly videre til byen Akureyri i nord hvor vi bor i to netter. Vi blir bedre kjent med denne sjarmerende byen og tar også turen til Siglufjörður litt lenger nord 

der nordmenn også bidro når stedet opplevde et økonomisk eventyr tidlig på 1900 tallet. Fra Akureyri fortsetter vi mot øst og opplever på nært hold den fantastiske naturen på «Diamant runden» en rundtur som strekker seg via naturvernområdet Mývatn og til naturfenomener i nordligste delen av Vatnajökull nasjonalpark.

Det blir overantting i fiskelandsbyen Húsavík hvor du kan nyte deilig bad med utsikt over bukten  Skjálfandi og vakre Víknafjöll. Retur til Reykjavík med fly og besøk til nasjonalparken Þingvellir, Geysir området og Gullfoss før returen til Norge.

 

27. august / Oslo - Akureyri

Flyet har avgang fra Oslo kl. 13:45 og lander i Keflavik kl. 14:45. Videre til Akureyri, kun 40 minutters flytur unna.

Ved ankomst til Akureyri blir det transport til hotellet midt i sentrum av byen Akureyri for overnatting i to netter. Etter innsjekkking samles vi for felles middag.

Transport, møte med guide og middag


28. august / Akureyri og Siglulfjörður

Dagen starter med besøk til byen Siglufjörður som ligger nord for Akureyri. Her snakkes det om to norske invasjoner, den første var i år 900 da den norske Thormod Rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske fiskebåter som fanget sild bidro til et fiskeeventyr “síldarævintýri”  som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde havn. Her besøker vi Islands største sjø- og industri museum og lærer mer om dette eventyret. Lunsj i Siglufjörður før returen til Akureyri.

I Akureyri blir det besøk til byens botaniske hage og det blir mulig å utforske litt på egenhånd. Middag på egenhånd i dag og du finner flere hyggelige spisesteder i nærheten av hotellet. Guiden kommer gjerne med anbefalinger

Program med buss og guide inkl. museum i Siglufjörður og lunsj. Middag på egenhånd

 

29. august / Dettifoss - Hljóðaklettar - Ásbyrgi - Húsavík

Vårt hovedmål for dagen er attraksjonene på DIAMANT RUNDEN som inkluderer bl.a. naturens underverker i Jökulsárgljúfur som er en del av Vatnajökull nasjonalpark. Vi kjører fra Akureyri via Mývatn og starter dagen med Europas mektigste fossefall, Dettifoss. Vi går en lett tur for å nyte utsikten over fossen og juvet Jökulsárgljúfur som isbreelven “Jökulsá á Fjöllum”  renner igjennom. Fra Dettifoss kjører vi til ekkoklippene Hljóðaklettar hvor flom i isbreelven har etterlatt merkverdige klipper og basalt formasjoner. Deretter til hesteskoformede dalen Ásbyrgi der sagaen sier at Sleipnir satt ned sin fot og formet dalen. Dagen avsluttes i fiskelandsbyen Húsavik for overnatting.

Her kan de som ønsker nyte bad i GeoSea med flott utsikt over havet, eller bare rusle rundt i byen, også kjent fra filmen «Eurovision the story of fire saga». Her er det kirke av norsk treverk og gamle restaurerte hus i havneområdet. Felles middag på hotellet.

Program med buss og guide inkl. lunsj og middag


30. august / Naturvernområdet Mývatn

I dag utforsker vi den vakre og varierte naturen rundt innsjøen Mývatn og opplever noen av Islands mest spektakulære naturfenomener. Vi besøker høytemperaturområdet Hverarönd hvor dampen stiger fra varm leire og det føles som å stå midt mellom kokende gryter. Krateret Víti er like ved det fargerike fjellet Krafla og kraftstasjonen med samme navn og herfra ser vi Leirhnjúkur hvor flere vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet.

Det blir besøk til grotten Grjótagá som er en stor sprekk fylt med varmt vann og tidligere badested. Vi går en liten rundtur i Dimmuborgir blant spennende lavaformasjoner og ved kraterne Skútustaðagígar. Det blir mange fotostopp underveis og korte gåturer.

Vi avslutter med middag i Akureyri før vi tar fly til Reykjavik for overnatting i 2 netter.

Program med buss og guide inkl. lunsj og middag


31. august / Den gylne sirkelen

Vi tar fatt på Islands mest besøkte rundtur og besøker nasjonalparken Thingvellir hvor Alting ble etablert i 930 og hvor man salet seg for å bestemme lov og regler. Vi besøker Geysir området der geysiren Strokkur spruter kaskader med vann omtrent hvert 10 minutt og er en av de første og mest kjente turistattraksjonene på Island. Fossen Gullfoss kan man gå helt inntil eller bare nyte flott utsikt over fossefallet. Det blir besøk til Islands minste kirke hvor vi også opplever nasjonaldrakter og det blir besøk til gård hvor de har satt opp drivhus og utnytter nå jordvarmen til dyrking av tomater. Lunsj inkludert underveis. Felles avslutningsmiddag på kvelden

Program med buss og guide inkl. lunsj og middag

 

1. september / Hjemreise

Tid på egenhånd på formiddagen før avreise fra hotellet kl. 13:30

Det er mulig å utvide oppholdet hvis dere ønsker mot tillegg for ekstra natt og eventuelt flytillegg.

Vi tar forbehold om endringer i programmet pga. uforutsette omstendigheter, vær og føreforhold!

 

For påmelding; send oss navn og kontaktinformasjon på e-post til reise@islandspesialisten.no

 

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

 

Flytider
27. august: Oslo - Keflavík           kl. 13:45 / kl. 14:45

27. august: Keflavík - Akureyri    kl. 17:00 / kl. 17:50

30. august: Akureyri - Reykjavik kl. 19:30 / kl. 20:25

1. september: Keflavik – Oslo    kl. 16:50 / kl. 21:35

 

Ta kontakt for alternativ flyreise/tilslutningsfly fra andre steder i Norge.

 

Pris:

Pris per person kr 23.890,- / 
Enkeltromstillegg kr 5.950,-

 

 

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r inkludert flyskatter og 1 x 23 kg innsjekket bagasje.

Program med buss og guide jfr. beskrivelse

Overnatting i 5 netter med frokost på turistklasse hotell i rom med private fasiliteter.

Innenriksfly Reykjavik – Akureyri t/r, flyskatter og innsjekket bagasje.

Lunsj dag 2, 4 og 5. Matpakkelunsj dag 3

Middag dag 1, 3, 4 og 5

Entre til museum i Siglufjördur, Fridheimar og Islands minste kirke

 

Gruppestørrelse: 12 - 16 personer

 

Eventuelle tillegg:

Inngang til badesteder ved Húsavík og Akureyri

Drikke til måltidene

Middag dag 2 og lunsj dag 6 (før hjemreise)