Sør-Grønland

Narsarsuaq

I 2017 ble store deler av Sør Grønland satt på UNESCOs verdensarvliste over viktige steder å bevare. Du kan besøke et fasinerende reisemål med historie tilknyttet Vikingtiden, gå turer i frodig fjellandskap helt inntil innlandsisen eller seile på den dypblå fjorden blant mektige isblokker som kalver.

Narsarsuaq er stedet der Erik den Røde bestemte seg for å bosette seg for over 1000 år siden og som ga han inspirasjon til navnevalget Grønland. Narsarsuaq og nærområde i fjorden Tunulliarfik er derfor viktige for Grønlands sin historie og navn som antyder at området var dekket av skog.

Narsarsuaq er inngangsporten til Sør-Grønland, navnet betyr stor slette på Grønlandsk og stedet har en liten internasjonal flyplass. Her var det tidligere en amerikansk flybase, men stedet har nå en liten bosetting der de fleste arbeider innenfor den lokale turistnæringen som tilbyr et utvalg av aktiviteter i området.

Fra Narsarsuaq tilbys det mest varierte utvalget av utflukter på Grønland. Båtturer blant isfjell, vandreturer bl.a. til innlandsisen, Vikingruiner og små sjarmerende bosettinger.

 

Qaqortoq

 Qaqortoq er den største byen på Sør-Grønland men mange mener den vakreste byen på Grønland. Byen har bare litt over 3000 innbyggere så den er ikke så stor og du kommer overalt til fots. Gå litt opp i høyden, til ett av de fjellene som omringer byen, og du vil få en fantastisk utsikt over byen, fjorder og fjellområdene rundt Qaqortoq. Her kan du oppleve Grønlandsk kunst og kultur, historie tilknyttet bosettingen av Grønland, spennende utflukter med båt og kajakk i tillegg til flotte vandremuligheter.

I Narsarsuaq og Qaqortoq kan du besøke  historiske steder, opplev kalvende isbreer eller hvis du ønsker mer fysisk utfordring, bli med på vandring eller kajakkpadling. Ta en titt på «Utflukter fra Narsarsuaq» og «Utflukter fra Qaqortoq» og velg en utflukten som passer dine interesser.

 

 ALLE BILDER PÅ DENNE SIDEN KAN KUN BRUKES MED TILLATELSE: COPYRIGHT Mads Pihl - Visit Greenland