Vest-Grønland

Tur til Ilulissat og Kangerlussuaq, 4 eller 5 dager, avreise fra København

På denne turen får du oppleve to av de mest fasinerende destinasjonene på Vest-Grønland; Ilulissat ved Disko bukten der store isblokker seiler forbi, og vilt dyreliv I Kangerlussuaq.

Ilulissat

Ilulissat med sine 4600 innbyggere er en moderne Grønlandsk by like nord for Polarsirkelen og med beliggenhet ved den unike Disko bukten.

Store isblokker: Like utenfor byen seiler store isblokker på Ilulissat Is Fjord som er en attraksjon i seg selv og står på UNESCOS verdensarvliste. Det er en stor opplevelse å oppleve disse på nært hold på en dagsutflukt til isbreen Eqip som kalver og sender isblokkene ut i fjorden, eller på en midnatt cruise.

Isolerte bosettinger: På andre utflukter tilbys seiltur til avsidesliggende bosettinger hvor folk lever og jakter på et tradisjonelt Grønlandsk vis.

Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er ikke bare en flyplass og inngangsport til andre destinasjoner på Grønland, området har også mye å tilby reiselystne.

Dyreliv: Kangerlussuaq er det beste området I Grønland hvis man ønsker å oppleve Arktisk dyreliv – i nærheten av hotellet kan du oppleve både reinsdyr og Moskusokser.

Innlandsisen: Her er det enkelt å besøke innlandsisen – kjøretur med 4x4 biler til den fascinerende og gigantiske ishetten.

Fantastiske værforhold: Med beliggenhet sirka 160 km inni landet fra kysten, gjør at vær forholdene I Kangerlussuaq er svært stabile og byr på mye sol.

UTFLUKTER FRA ILULISSAT

Program

Dag 1

Morgenfly med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq og videre med innenriksfly til Ilulissat hvor du blir tatt imot av en guide. Transfer til hotellet for innsjekking og informasjonsmøte. Deretter blir det byvandring med guiden i Ilulissat og velkomstmiddag på kvelden.

Måltider inkludert: 2-retters middag
Overnatting: Hotel Arctic

Dag 2 og 3

Frokost på hotellet. Nyt dagen i Ilulissat eller meld deg på en av de mange utfluktene som blir tilbudt. Ilulissat ligger nærmere 400 km nord for Polarsirkelen så her har du fantastisk mulighet til å utforske det daglige livet i arktis. Guidene hjelper deg med å organisere dagen om du så ønsker å besøke den lokale befolkningen, ta en vandretur til Isfjorden eller bare sitte på hotellets veranda og følge med de gigantiske isblokkene som flyter forbi!

Måltider inkludert: Frokost begge dagene og 3-retters middag den siste dagen i Ilulissat (dag 3)
Overnatting: Hotel Arctic

Day 4

Frokost på hotellet. Kaffe og avskjed med guiden. Transfer til flyplassen og flyreise med Air Greenland fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Innsjekking på Hotel Kangerlussuaq og informasjonsmøte. Mulighet for utflukt i løpet av dagen.

Måltider inkludert: Frokost

Overnatting: Hotel Kangerlussuaq

Day 5

Frokost på hotellet. Flyreise midt på dagen med Air Greenland fra Kangerlussuaq til København.

Måltider inkludert: Frokost

Praktisk informasjon og priser

4 dagers tur

Da blir det Fly til Kangerlussuaq dag 3 og retur til København dag 4

Frokost inkludert alle dagene og middag dag 1 og 2

4 dagers tur

Som beskrevet med fly til Kangerlussuaq dag 4 og retur til København dag 5.

Frokost inkludert alle dagene og middag dag 1 og 3


 ALLE BILDER PÅ DENNE SIDEN KAN KUN BRUKES MED TILLATELSE: COPYRIGHT Mads Pihl - Visit Greenland