Oppdatert 20. juli 2021

 

ISLAND

Nåværende Reiserestriksjoner gjelder frem til 15. august

 

FULLVAKSINERT

TIL OG MED 25. JULI blir du ikke testet ved ankomst hvis du fremviser dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt Covid-19 sykdommen.

Det må ha gått 14 dager fra du fikk siste vaksine sprøyte.

Barn født 2005 eller senere følger de regler som gjelder for den voksne de er i følge med .

 

FRA 26. JULI må du i tillegg til dokumentasjon på at du er fullvaksinert fremvise negataiv PCR / hurtigtest ved innreise.

 

GJELDER DEG SOM IKKE ER FERDIG VAKSINERT 

Reisende som ikke er ferdig vaksinert blir testet to ganger, først ved ankomst til Island, for deretter å gå i 5 dagers karantene frem til resultat fra test nr. 2 foreligger. Ankomstdagen telles som dag 0.

I tillegg må du fremvise negativ PCR-test (SARS-CoV-2/Covid-19) før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen skal være mindre en 72 timer gammel.

Barn som er født i 2005 eller senere trenger ikke å fremvise negativ PCR-test og de blir ikke testet ved ankomst til Island. De følger foreldre i karantene.

Har du planer om å reise til Island?

DU MÅ registrerer deg tidligst 72 timer før ankomst, gjelder ALLE reisende.

Du blir oppfordret til å laste ned smittesporingsappen "Rakning-19"

Alle som ønsker å reise til Island bør gjøre seg kjent med de smitteverns regler som gjelder til hver tid, respektere og følge disse reglene.

Offisiell side med informasjon om alle regler, tiltak og statistikk finner du her: Covid på Island

Smittevernsregler på Island

Oppdatert statistikk om koronaviruset på Island

Statistikk om gjennomføring av vaksinering mot Covid-19 på Island

 

FÆRØYENE

Frem til 1. august gjelder at ALLE må betale for en Covid-19 test ved innreise til Færøyene. Test nr. 1 koster DKK 350,- test nr. 2 dag 4 er gratis.

Har du ikke fått vaksine eller hatt sykdommen må du i self-karantene og vise ekstra forsiktighet inntil resultat av test nr. 2 på dag 4 foreligger. Du bør unngå folkemengder, men du kan besøke for eksempel restauranter hvor det er mulig å holde 1 meters avstand.

De som er VAKSINERT skal også ta test ved innreise og blir oppfordret til og vise forsiktighet frem til svar foreligger, vanligvis senere samme dag. Alle tilreisende bør vise forsiktighet, gjøre seg kjent med og følge regler om smittevern under oppholdet.

Offisiell side med nærmere informasjon om Covid regler ved innreise til Færøyene finner du her