Oppdatert 6. april 2021

ISLAND

Alle passasjerer som reiser til Island blir testet to ganger, først ved ankomst til Island, for deretter å gå i 5 dagers karantene frem til resultat fra test nr. 2 foreligger. 

I tillegg må du fremvise negativ PCR-test (SARS-CoV-2/Covid-19) før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen skal være mindre en 72 timer gammel.

Barn som er født i 2005 eller senere trenger ikke å fremvise negativ PCR-test men de blir testet ved ankomst til Island.

Vaksinert eller gjennomgått Covid-19:

Du kan fremvise gyldig bekreftelse hvis du er blitt vaksinert eller har gjennomgått Covid-19 (positiv PCR-test må være minst 14 dager gammel) men inntil videre kreves det en test ved ankomst til Island og du må vente på negativt resultatet før du kan  reise videre (gjelder i første omgang til 30. april). Er testen positiv må du i karantene.

VIKTIG - ALLE må registrere seg før reise til Island


Fra 1. mai er det planlagt for justeringer hvor Island følger EUs fargekode slik at regler for testing ved innreise vil følge fargekoden som til hver tid gjelder for det landet du reiser ifra.

I utgangspunkt betyr dette at folk som reiser til Island fra land som har gul eller grønn fargekode behøver kun en test ved ankomst og slipper karantene hvis de tester negativt eller kan vise til at de har fått Covid-19 eller blitt vaksinert. Tester du positivt ved ankomst må du i karantene. Kommer du fra land med rød fargekode gjelder samme regler som i dag.

Vi legger ut aktuell informasjon når dette er klart.


Har du planer om å reise til Island? DU MÅ registrerer deg tidligst 72 timer før ankomst, gjelder alle reisende.

Du blir oppfordret til å laste ned smittesporingsappen "Rakning-19"

Alle som ønsker å reise til Island bør gjøre seg kjent med de smitteverns regler som gjelder til hver tid, respektere og følge disse reglene.

Offisiell side med informasjon om regler, tiltak og statistikk Covid på Island

Smittevernsregler på Island

Oppdatert statistikk om koronaviruset på Island

Statistikk om gjennomføring av vaksinering mot Covid-19 på Island

 

 

FÆRØYENE

Fortsatt gjelder at alle tilreisende skal ta Covid test ved ankomast til Færøyene og må følge smittevernregler ekstra nøye frem til testresultatet foreligger tidlig neste dag.

Offisiell side med nærmere informasjon om Covid test ved innreise til Færøyene, regler tiltak og statistikk finner du her