Nord-Island

Bilferie Island

Forslag til 5 dagers bilferie

Du kan ta innenreiksfly fra Keflavik (kun i perioder) eller Reykjavik til Akureyri og starte turen herfra, eller så kan man starte fra Reykjavik og kombinere med andre landsdeler.
Nord-Island er kjent for storslått natur og her er det mange spennende naturperler man kan besøke. Mývatn området er kjent for vakker og variert natur. Innsjøen med samme navn er omringet av frodig natur, spennende fjell, varierte lavaformasjoner og høytemperaturområder. Her kan dere også besøke nasjonalparken Jökulsárgljúfur som tar sitt navn etter det største juvet på Island, med mektige fossefall hvor Dettifoss er den mest kjente. Her er det flere spennende naturfenomener og lavaformasjoner formet av vulkaner og flom. Akureyri er et fint utgangspunkt for dagsturer hvis du ønsker å kombinere naturopplevelsene med litt byliv. Her er det fine forhold for barnefamilier med flotte utendørsbasseng og flere spennende uteområder.

Eksempel på aktiviteter i området: golf, bading, Hvalsafari, sjøfiske, rideturer, vandreturer, sykkelturer, rafting, museer med mer.

Forslag til rundtur på Nord-Island:
Dag 1 Akureyri

Etter landing i Keflavik tar dere fly videre til Akureyri som er den største byen på Island utenfor hovedstadsområdet med sine 18 000 innbyggere. Byen ligger vakkert til ved fjorden Eyjafjörður og er kjent for en god og familievennlig atmosfære. Herfra kan dere starte en rundtur på Nord-Island eller bruke Akureyri som base og nyte tilværelse i denne trivelige byen men dra på dagsturer til Mývatn, Húsavík, Jökulsárgljúfur, Siglufjörður og Skagafjörður. Bil får dere på flyplassen i Akureyri.

Dag 2 Húsavik, Jökulsárgljúfur og Dettifoss
Turen går østover mot fiskelandsbyen Húsavik hvor en vakker trekirke av norsk tre er byens landemerke. Her tilbys det spennende hvalsafari og på hvalmuseet kan dere lære mye om ulike arter hval. Videre nordover finner dere den hesteskoformede dalen Ásbyrgi og Hljóðaklettar eller Ekkoklippene hvor en flom fra isbreen Jökulsá formet de spennende naturfenomenene. Mulighet for overnatting i området, returnere til Akureyri eller fortsette til Mývatn. Fortsetter turen til Mývatn kommer man til fossefallet Dettifoss som er Europas mektigste og fosser ned i det imponerende juvet Jökulsárgljúfur. Obs! Deler av strekningen kan kreve 4x4 bil eller så finner vi alternativ rute.

Dag 3 Mývatn
Her kan man besøke det geotermiske kraftverket Krafla og lære mer om utnyttelse av jordvarme. Ta en vandretur blant boblende leirkratre ved Leirhnjúkur hvor en rekke vulkanutbrudd fant sted på 1970 og 80-tallet. Ta en lett klatretur opp til toppen av Europas største eksplosjonskrater, Hverfell og nyte utsikten over området. Gå en tur blant lavaformasjonene i Dimmuborgir og avslutte med deilig bad i Mývatn Nature Baths. Her er det mye spennende å få med seg og gode muligheter for å vandre og sykle.

Dag 4 Mývatn og Akureyri
Utforsk Mývatn området nærmere for deretter å returnere til Akureyri med stopp underveis ved Goðafoss.

Dag 5
Retur til Reykjavik med mulighet for utvidelse av oppholdet eller tilbake Norge.

Les mer om Nord-Island   

PRISEKESEMPEL 2019

Biltype                                               Høysesong       Skuldersesong          

Toyota Avensis Station                     18.200,-              13.600,-                          

Prisen gjelder for 2 personer som deler bil og inkluderer leie av bil i 4 dager med ubegrenset kjørelengde, en sjåfør og egenandelsforsikring. Overnatting i 4 netter i rom med dusj og wc og frokost inkludert. Prisene er med forbehold om ledig kapasitet. Flybilletter kommer i tillegg.

Høysesong: juni - august
Skuldersesong:  mai  og september