Grønlands høydepunkter i øst

På denne turen blir du bedre kjent med noen av grønlands høydepunkter; is og isfjorder, imponerende isbreer, et innblikk i inuittenes levesett i en øst-grønlandsk by og landsby, og kanskje får du oppleve lyden og synet av en hval.

Du tilbringer fire netter i Tasiilaq, den største byen på Øst-Grønland, og herfra får du to dager med seiling blant isfjell og gjennom fjorder med majestetiske fjelltopper. En ettermiddag spiser du lunsj ved foten av den berømte Knud Rasmussen - breen, en annen dag besøkes små jaktbosetninger ved den utrolige Sermilik- isfjorden. Du besøker det lokale museet, og sammen med en guide, kan du ta en tur til den vakre blomsterdalen som ligger like utenfor byen.
Denne turen er delvis guidet, som betyr at det vil være en vert som plukker deg opp på flyplassen og tar deg til gjestehuset hvor det blir en gjennomgang av turen hvor du får all nødvendig informasjon om utfluktene og de guidede turene.

Dag 1 Kulusuk - Tasiilaq
Kort tid etter ankomst i Kulusuk reiser du enten med båt eller helikopter til Tasiilaq - den største byen på østkysten av Grønland med ca. 2000 innbyggere. Uansett vil det være en vakker opplevelse å fly over eller seile mellom spektakulære isfjell til naboøya. Du vil bli tatt til gjestehuset hvor du skal bo de neste 4 nettene. Senere på dagen vil det være et informasjonsmøte og middag med de andre deltakerne. Hvis været tillater det, vil kokken tilberede deilig grillmat på terrassen.

Dag 2 - Båtuflukt til Knud Rasmussen-breen (7-8 timer)
Turen starter ved havnen i Tasiilaq, på vei mot  den brede Ammassalikfjorden. Etter omtrent en time seiler vi inn i smale og bratte fjorder med fantastiske fjelltopper.
Vi stopper på Ikateq og ser noen rester av 2. verdenskrig Det var her amerikanerne drev en flyplass fra 1942-47, i krigstid med kodenavn "Bluie East Two". Den ble bygget for å avlaste den transatlantiske flytrafikken og opererte med navigasjon, redningsoperasjoner og værmelding. Du kan fortsatt se flyplassen med sine rustne etterlevninger.
Reisen fortsetter og vi ankommer Sermiligaaq Fjord, som betyr den vakre isbrefjorden. Navnet vil ikke skuffe deg. På ett sted har du mulighet til å se to kalvende isbreer på samme tid.  Karale-isbreen på din venstre side, og Knud Rasmussen-breen rett foran deg. Vi seiler så nærme Knud Rasmussen-breen det er mulig. Vi går i land og nyter lunsj. Etter ca. 1-2 timer, drar vi tilbake til Tasiilaq.

Merk: Ta med varme klær, men i tilfelle du likevel fryser kan du låne varme duntepper. Lunsj, varm drikke og forfriskninger inkludert.

Dag 3 – Båtutflukt til Tiniteqilaaq og Sermilik isfjord (7-8 timer)
Vi starter i havnen i Tasiilaq og seiler mot nord langs Ammassalik-øya gjennom et fantastisk landskap hvor vi passerer flytende is som ser ut som skulpturer. Etter 1 - 2 timer kommer vi til en liten bosetning kalt Tiniteqilaaq (som på Grønlandsk betyr "sundet som går tørr ved lavvann"). Stedet har en spektakulær utsikt over Sermilikfjorden (Grønlandsk "isfjord") med kolossale isfjell og i horisonten ser man grønlandsisen mot himmelen.

113 mennesker bodde permanent i Tiniteqilaaq i januar 2015. Her kan du gå en spasertur på egen hånd. Videre går turen til Sermilikfjorden hvor vi nyter lunsj med utsikt mot de gigantiske isfjellene. Deretter setter vi kursen sørover tilbake til Tasiilaq og seiler rundt Ammassalik-øya hvor vi passerer flere isfjell.

Merk: Ta med varme klær, men i tilfelle du likevel fryser kan du låne varme duntepper. Lunsj,  varm drikke og forfriskninger inkludert

Dag 4 - Byrundtur og blomsterdalen (4-5 timer)
Underveis besøkes et verksted hvor lokale kunstnere lager vakkert håndverk. Deretter mot havnen hvor vi besøker museet, som er den gamle kirken fra 1903. Museet har mange historiske skatter, og du kan lære om livet og historien til Øst-Grønland.
Turen fortsetter langs kysten til sykehuset og opp til den nye kirken. Ovenfor kirken er det  vakker utsikt over byen. Du kan se de eldste husene i byen der den første kolonien ledet av Johann Pedersen og polfareren Ejnar Mikkelsen levde.
Før vi drar til Blomsterdalen, kan du besøke turistkontoret Skæven hvor det er mulig å kjøpe håndverk av alle slag, kart, etc. Som navnet på dalen indikerer vil du se mange forskjellige blomster, for eksempel arktisk timian, arktisk blåklokke, arktisk løvetann, nasjonalblomsten geitrams og mange flere.
Vi fortsetter langs elva et par kilometer, før vi kommer til en liten foss. Her stopper vi for å nyte det vakre landskapet før retur tilbake til Tasiilaq.
Merk: Det er en lett tur gjennom byen, men vi anbefaler solide sko for tur i Blomsterdalen. Vi anbefaler at du tar med egne forfriskninger

Dag 5 – Avreise fra Øst-Grønland
Eventyret er over for denne gang. På morgenen tar du enten helikopter eller båt tilbake til Kulusuk hvor du flyr hjem.

 

Praktisk informasjon:

For avreisedager i 2022, vennligst ta kontakt (på forespørsel)

  • 5 dager / 4 netter
  • Inkludert: Flyreise Reykjavik - Kulusuk t/r, utflukter som beskrevet i program, transfers, overnatting og måltider
  • Turstart: Reykjavik flyplass
  • Gruppestørrelse: 2 – 10 deltagere
  • Språk: engelsk
  • Turen starter og avslutter i Reykjavik så du må ankomme Island senest dagen før.
  • Vi kan tilby fly t/r Island og overnatting/program på Island
Høydepunkter på turen:
  • Spektakulære isfjell og kalvende isbreer
  • Inuittenes kultur og historie

Inkludert: Fly Reykjavik - Kulusuk. Helikopter eller båt mellom Kulusuk og Tasiilaq, utflukter i henhold til reiserute, overnatting på gjestehus eller hotell i delt dobbeltrom, helpensjon.

Ikke inkludert: Flyreise fra Norge til Island og eventuell overnatting på Island

Prisen er med forbehold om endringer pga ledig kapasitet på flyet til Grønland ved eventuell bestilling.

Rekkefølgen i programmet kan variere