Høydepunkter i Sør

Rideferie - 3 dager - IslandTre dagers rideeventyr på landsbygda med besøk til Þingvellir, Gullfoss og Geysir

Om du ikke ønsker mange dager på hesteryggen, men er i god form og liker å være aktiv, oppleve naturen og har litt rideerfaring, så kan dette være turen for deg.  Du får oppleve de største attraksjonene på Sør-Island: Thingvellir, Gullfoss og Geysir samtidig som du blir bedre kjent med den vennlige islandshesten.

Turen går på behagelige stier og i løpet av tre dagene besøker vi de kjente attraksjonene og du får bla. lære mer om den særislandske gangarten ”Tölt”. Overnatting i to netter i 2 sengs rom med felles fasiliteter.

Mandag: Reykjavík – Þingvellir – Geysir – Kjóastaðir
Transport fra Reykjavík til gården Kjóastaðir hvor hestene og vertskapet venter. Først tar vi en gjennomgang av den islandske hestens spesielle gangarter før vi tar en ride utflukt på komfortable ridestier gjennom birkeskog opp og gjennom dalen Haukadalur.

Vi krysser små bekker og nyter utsikten av vill vegetasjon som blomstrer midt på sommeren, på vei til de varme kildene ved Geysir området. Denne dagen bruker vi til å bli bedre kjent med hestene og venne oss til å ri i flokk i avslappet atmosfære.
På rideturen nyter vi utsikten mot grønne fjell og daler og den majestetiske isbreelven Hvítá. (25 km)

Tirsdag: Tungufljót ‐ Kjarnholt – Kjóastaðir
I dag utforsker vi det naturskjønne området Bláskógarbyggð når vi rir i retning gården Kjarnholt som er kjent for hingsten Kolfinnur og hans etterkommere.
Vi nyter flotte ridestier langs elven Tungufljót og krysser elven litt lengre inne i et fredet område for fugler. Etter frokostpausen snur vi og rir tilbake med flott utsikt mot fjell og isbreer så langt øyet kan se. (30 km)

Onsdag: Kjóastaðir – Kjölur – Gullfoss – Reykjavík
Vi fortsetter rideturen på myke ridestier og “tölter” mot den majestetiske fjellsprekken Brúarhlöð, hvor hvitt og grønnfarget smeltevann fra isbreen strømmer gjennom sjeldne klippeformasjoner. Vi rir videre langs elven Hvítá hvor vi følger fjellsprekken som stadig blir typere frem til det mektige fossefallet Gullfoss. Etter et kort opphold ved Gullfoss rir vi inn på den historiske høylandsveien Kjölur, mot isbreen Langjökull. Etter middag returnerer vi til Reykjavik med buss. Ankomst Reykjavik ca kl 21:30. (25 km)

Varighet: 3 dager og 2 netter – 60 km på hesteryggen
Datoer i 2016: fredag - søndag
24.-­26. juni, 8.-­10. juli, 22.-­24. juli, 5.-7. august, 19.-­21. august
Vanskelighetsgrad: Du har litt ride erfaring. Du føler deg trygg ved lett trav og korte galopp
Innkvartering: Oppredd seng i 2 manns rom med felles fasiliteter
Antall deltakere:
Maks 16
Møtested:
Reykjavik (Ankomst til Island må skje senest dagen før turen starter)
Pris:
10.720,-­ inkl. program med hest og guide, transport, utflukter, overnatting og måltider jfr. Program.