Nordlandets Perler

Opplev variert natur i Nord - en rute som Sunday Times  kåret til en av de 10 beste i verden! 

Nord-Island er kjent for flotte severdigheter og variert landskap. Vi tar fly til Nord-Island hvor turen starter fra gården Saltvík, like ved byen Húsavík og går til Mývatnområdet som er kjent for sitt vakre landskap og rike fugleliv.  På slutten av turen blir det mulig å dra på hvalsafari fra Húsavík.

Turen går først gjennom fruktbare landbruksområder før vi setter retningen mot fjellkjeden Gæsafjöll og overnatter blant varme kilder i fjellhytte på Þeistareykir. Vi passerer et spennende landskap som vitner om tidligere vulkansk aktivitet med sprekker og grotter før vi ankommer den vakre innsjøen Mývatn og det pittoreske området med samme navn.  Her er det boblende leire, vakre fjell og varierte lavaformasjoner som gjenspeiler den underjordiske energien som har formet Island. Det blir anledning til å bade i en lagune med geotermisk vann. Returen går via en svart sandørken til landbruksområdene i dalen Aðaldalur og videre tilbake til Húsavík.

Dag 1: Ankomst Island – Reykjavik
Busstransport fra Keflavik til hotellet i Reykjavik. På kvelden blir det velkomstmøte og servering av tradisjonell islandsk suppe. Her møtes deltakerne og får nærmere informasjon om turen.

Dag 2: Reykjavik – Akureyri – Goðafoss – Saltvík
På morningen tar vi innenriksfly fra Reykjavik til Akureyri og kjører derfra til gården Saltvík. På veien gjør vi et kort stopp ved fossefallet Goðafoss. Vi gjør oss kjent med hestene før vi tar en dagsetappe i området. Vi krysser høysletten Hvammsheiði når vi rir mot Reykjahverfi med dampende varme kilder. Mulighet for avslappene bad i ”heitur pottur” før middag og overnatting på Saltvík. (20 km)

Dag 3: Heiðabær – Þeistareykir fjellhytte
Vi rir gjennom Geldingadalur og over høysletten Reykjaheiði inntil vi kommer frem til Þeistareykir hvor vi overnatter i en fjellhytte. På strekningen krysser vi to kontinentplater midt på den midtatlantiske ryggen. Fascinernde område med fargerike fjell, jordvarme og sprekker i landskapet etter jordskjelv. Med tanke på de mange tegn til vulkansk aktivitet som vi opplever i området er det lettere å forstå at Island er under stadig utvikling. (40 km)

Dag 4: Þeistareykir – Jarðböð – Mývatn
Nyt dagens strekning fra Þeistareykir, forbi fjellkjedene Gæsafjöll og Hrafnabjörg. Vi rir på gode stier over fjell, forbi innsjøer og gjennom områder med lav vegetasjon med fantastisk utsikt mot Mývatn området og fjellene som omringer innsjøen med samme navn. Vi overnatter på et pensjonat ved tettstedet Reykjahlíð og tar et deilig bad i Jarðböðin, et badested med mineralrikt vann fra flere hundred meters dyp, før middagen blir servert. (40 km)

Dag 5: Laxárdalur – Reykjahverfi – Saltvík
Vi starter dagen med en bussutflukt rundt innsjøen og besøker noen av de spennende attraksjonene i området. Vi går en tur i Dimmuborgir hvor vi finner merkverdige lavaformasjoner og vi besøker høytemperaturområdet Hverarönd hvor det bobler i leirkratre og dampen stiger opp fra bakken. Vi setter oss tilbake på hesteryggen og forlater området. Vi rir gjennom en sort sandørken mot den fargerike dalen Laxárdalur hvor lakseelven Laxá renner igjennom. En dag av ekte islandsk karakter med store kontraster og stadig vekslende natur. Overnatting i Saltvik de neste to nettene. (40 km)

Dag 6: Reykjahverfi – Saltvík
Vi tar turen over høysletten Hvammsheiði og krysser elven Laxá, rir forbi fossefallene Æðafossar nede mot kysten og nyter utsikten over bukten Skjálfandi på vei tilbake til Saltvík. Her venter et avslappende bad i “heitur pottur” med utsikt mot havet og fjellkjeden Kinnafjöll. (30 km)

Valgfritt (pristillegg): Fra Húsavík kan vi delta på hvalsafari. En perfekt avslutning på turen å seile i kvelsolen, omringet av hvaler. (Pris ca 480,-­)

Dag 7: Saltvík – Akureyri – Reykjavík

På morningen tar vi buss til Akureyri for innenriksfly tilbake til Reykjavik. Vi lander i Reykjavik ca kl 13:30. Siste natten på hotell i Reykjavik.

Dag 8: Hjemreise
Busstransport til Keflavik i god tid før flyavgang til Norge.

Fakta og prisinformasjon

Varighet: 8 dager/7 netter, hvorav 5 dager med ridning, 170 km
Datoer i 2015: Søndag – søndag
28. juni –5. juli, 12.-­19. juli, 19.–26. juli, 26. juli -2. august, 9.–16. august, 16.-23. august.
Innkvartering: Overnatting på hotell i Reykjavik første og siste natten. Soveposelosji på fellesrom under selve rideturen.
Antall deltakere: Maks 16
Møtested: Keflavik flyplass
Vanskelighetsgrad: Du har erfaring fra ridning behersker alle gangarter, ulikt tempo og er klar for å sitte i sadel i inntil 7 timer om dagen.

Pris: 17.690,-­

Inkluderer: Transport mellom Keflavik og Reykjavik ved ankomst og avreise, overnatting i Reykjavik natten før og etter turen og velkomstmøte. Guidet 8 dagers ridetur med fullpensjon jfr. program. Overnatting i soveposelosji på flersengsrom.
Flybilletten fra Norge til Island kommer i tillegg.