Sør og Vest med Vestmannaøyene

Dag for dag program 03. – 10. september 2020

Dag 1: Ankomst Island – Reykjanes halvøya.

Ankomst Keflavik flyplass. Her blir deltakerne tatt imot av guiden som skal ta oss med til spennende steder på denne rundturen. Vi starter med å kjøre fra flyplassen via den sørlige delen av Reykjanes halvøya og til byen Selfoss. Her bor vi i tre netter på Hótel South Coast som har egen restaurant, bar og Spa avdeling. Felles middag på hotellet.

Dag 2: Þjórsárdalur - Gullfoss – Geysir og bad.

Vi starter dagen med besøk til dalen Þjórsárdalur, kjent for historier tilknyttet Sagene, frodig og vakkert landskap formet av lava og isbreelver. På veien kan vi nyte utsikten mot Islands mest kjente vulkan Hekla før vi går tilbake i tid i rekonstruksjon av en tusen år gammel gård og besøker den vakre fossen Hjálparfoss. Deretter serveres lunsj og vi har muligheten til å kose oss med et avslappende bad i Secret Lagoon som er en naturlig varm kilde. Avsluttningsvis besøker vi det majestetiske fossefallet Gullfoss og det geotermiske området ved Geysir, hvor vi opplever den aktive Geysiren Strokkur. Lunsj inkludert.

Bad kommer i tillegg for de som ønsker. Middag på egenhånd i dag.

Dag 3: Vestmannaøyene – Nordens pompei

I dag går turen til de spennende Vestmannaøyene hvor vi skal tilbringe mesteparten av dagen. Vi kjører langs sørkysten på vei til fergestedet Bakki og herfra er det rundt 35 minutters seilas ut til Vestmannaøyene. Øyene er kjent fra nyhetene i 1973 da kraftig vulkanutbrudd førte til at hele øyas befolkning måtte evakueres men det er flere spennende historier tilknyttet øygruppen. I dag kan du nyte tid på egenhånd, utforske byen og naturen rundt som fortsatt bærer merker fra utbruddet. Du kan besøke naturhistorisk museum eller museet Eldheimar som forteller historien om utbruddet, eventuelt delta på guidet tur med buss eller båt (mot tillegg). Lunsj på egenhånd og retur til fastlandet på ettermiddagen og tilbake til hotellet i Selfoss. Stopp på returen ved fossefallet Seljalandsfoss. Middag på egenhånd i dag.

 

Dag 4: Þingvellir – Borgarfjörður - Reykholt

I dag setter vi kursen mot den vestlige delen av Island. Vi starter med besøk til Islands første nasjonalpark, Þingvellir, som er på UNESCOs verdensarvliste og er av stor historisk og geologisk interesse. Videre kjører vi om Hvalfjörður mot Borgarnes hvor vi besøker Settlement Center og blir med på utstilling tilbake til starten av Islands bebyggelse. Her spiser vi lunsj før vi fortsetter til de vakre Hraunfossar og besøker varmtvannskilden Deildartunguhver. Dagen avsluttes i Reykholt, bostedet til Snorre Sturlason. Felles middag og overnatting på Fosshotel Reykholt.

Dag 5: Reykholt - Eiríksstaðir - Stykkishólmur
Dagen starter med omvisning i museet om Snorre Sturlason som levde på 1200-tallet. Det blir kort foredrag om skribenten Snorri og hans arbeid når vi besøker museet Snorrastofa. Deretter kjører vi til sagaområdene i Dalir og til rekonstruksjon av Vikinggården Eiríksstaðir hvor man mener at Erik den røde og hans sønn Leifur Eriksson bodde før år 1000. Dagen avsluttes i byen Stykkishólmur som har vakker beliggenhet ved bukten Beiðafjörður. Lunsj inkludert underveis. Felles middag og overnatting på Fosshotel Stykkishólmur.

Dag 6: Snæfellsnes - Reykjavik

I dag skal vi utforske Snæfellsnes kjent for vakkert og variert vulkanlandskap og hvor den magiske isbreen Snæfellsjökull troner. Fra Stykkishólmur går turen på nordre del av halvøya via tettstedene Grundafjörður, Ólafsvík, Rif og Hellissandur hvor vi nyter utsikten utover bukten Breiðafjörður. Vi går en tur opp til vulkankrateret Saxhóll, besøker steder langs kysten som Djúpalónssandur og basaltklippene Lóndrangar. Vi besøker også Hellnar og Arnarstapi, en liten og sjarmerende fiskelandsby med vakre lavaformasjoner, klipper og rikt fugleliv. Vi avslutter runden på Snæfellsnes og setter kursen mot Reykjavík. Overnatting på Hotel Fron i Reykjavik sentrum de to siste nettene. Lunsj inkludert. Middag på egenhånd.

Dag 7: Reykjavík – tid på egenhånd

I dag kan du utnytte dagen slik du selv ønsker. Vi kan komme med anbefalinger og hjelpe til med bestilling av utflukter og aktiviteter. Det er mulig å delta på ”hopp av og på” busstur i Reykjavik, hvalsafari, leie sykler eller bade i Den blå lagune, for å nevne noe.

Du kan også bli bedre kjent med hovedstaden på Island på egenhånd, rusle en tur i sentrum hvor du finner flere museer, gallerier, cafeer og spisesteder. Eventuelt besøke ”Perlan Museum”, ta turen opp i kirketårnet i Hallgrimskirkja, eller gå tur ved havneområdet med det nye landemerket Harpan. Avslutningsmiddag på restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 8: Hjemreise.

Gruppen blir hentet på hotellet kl. 13:30. Flyet går fra Keflavik kl. 16:25 og har ankomst på Oslo Gardermoen kl.20:55 norsk tid.

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider
3. september Oslo - Keflavík             kl. 13:40 / kl. 14:40

10. september Keflavik – Oslo           kl. 16:25 / kl. 20:55

Ta kontakt for tilslutning / flyreise fra andre steder i Norge.

 

Pris:

Per person kr 18.980,-

Enkeltromstillegg for 7 netter kr 5.100,- per pers.

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise Oslo - Reykjavik t/r og flyskatter

Program med buss og guide jfr. Beskrivelse

Overnatting i delt dobbeltrom med frokost i 7 netter

Lunsj dag 2, 4, 5 og 6

Middag dag 1, 4, 5 og dag 7

Ferge fra Landeyjahöfn til Vestmannaeyjar t/r dag 3

Besøk til utstilling i Borgarnes „The Settlement Exhibition“ eller „The Egil Saga“ dag 4

Besøk og foredrag i Snorrastofa og Vikinggården Eiriksstaðir dag 5

Gruppestørrelse: 6 - 12 personer

 

Vi tar forbehold om eventuelle justeringer i programmet med hensyn til vær, vind og tilgjengelighet.

Last ned pdf versjon her