Sør og Vest med Vestmannaøyene

Dag for dag program 04.08 – 11.08 2019

Dag 1: Ankomst Island – Reykjanes halvøya.

Ankomst Keflavik flyplass. Her blir vi møtt av bussjåføren som skal være med oss på rundturen. Vi starter med å kjøre fra flyplassen via den sørlige delen av Reykjanes halvøya og til byen Hverargerði. Her bor vi i tre netter på Hótel Örk som har egen restaurant, bar, svømmebasseng og sauna. Felles middag på hotellet.

Dag 2: Þjórsárdalur - Gullfoss – Geysir og bad.

Vi starter dagen med besøk til dalen Þjórsárdalur, kjent for frodig og vakkert landskap. Herfra kan vi nyte utsikten mot Islands mest kjente vulkan Hekla, besøker rekonstruksjon av en tusen år gammel gård og den vakre fossen Hjálparfoss. Deretter nyter vi lett lunsj og tar et avslappende bad i Secret Lagoon som er en naturlig varm kilde. Deretter drar vi til det majestetiske fossefallet Gullfoss og det geotermiske området ved Geysir, hvor vi opplever den aktive Geysiren Strokkur. Lunsj og bad inkludert. Middag på egenhånd i dag.

Dag 3: Vestmannaøyene – Nordens pompei

I dag går turen til de vakre Vestmannaøyene hvor vi skal tilbringe hele dagen. Turen går langs sørkysten til fergestedet Bakki. Herfra er det rundt 35 minutters seilas ut til Vestmannaøyene som hadde et kraftig vulkanutbrudd i 1973 hvor hele øyas befolkning måtte evakueres. Her blir det spennende båttur rundt Heimaey som er Vestmannaøyenes største øy (ca.1.5 times tur) og deretter opplever vi øya på en guidet busstur. Lunsj inkludert og retur til fastlandet på ettermiddag og tilbake til hotellet i Hverargerði. Stopp underveis ved fossefallet Seljalandsfoss. Middag på egenhånd i dag.

Dag 4: Þingvellir – Borgarnes - Stykkishólmur

I dag setter vi kursen mot den vestlige delen av Island. Vi starter først med å besøke Islands første nasjonalpark, Þingvellir, som er på UNESCOs verdensarvliste. På Þingvellir, islendingenes nasjonalhelligdom, var det islandske Alltinget samlet i flere århundrer og stedet er både av stor historisk og geologisk interesse. Videre kjører vi om Hvalfjörður mot Borgarnes hvor vi besøker „Landnámssetrið“ og blir med på tur tilbake til starten av Islands bebyggelse. Her spiser vi lunsj før turen fortsetter mot halvøya Snæfellsnes og den vakre byen Stykkishólmur.  Overnatting på hotell i Stykkishólmur í en natt og felles middag på hotellet i dag.

Dag 5: Snæfellsnes halvøya - Reykholt
I dag skal vi utforske Snæfellsnes hvor den magiske isbreen Snæfellsjökull troner, kjent fra Jules Verne sin verdenskjente historie om „Reisen til jordas indre“. Fra Stykkishólmur går turen på nordre del av halvøya via tettstedene Grundafjörður, Ólafsvík, Rif og Hellissandur hvor vi nyter utsikten utover bukten Breiðafjörður. Vi går en tur opp til vulkankrateret Saxhóll, besøker steder som Djúpalónssandur, Dritvík og går en tur til basaltklippene Lóndrangar. Vi besøker også Hellnar og Arnarstapi, en liten og sjarmerende fiskelandsby med vakre lavaformasjoner, klipper og rikt fugleliv. Vi avslutter runden på Snæfellsnes  og setter kursen mot Borgarfjörður. Lunsj inkludert underveis. Overnatting på Fosshótel Reykholt i Borgarfjörður i en natt med felles middag på hotellet.

Dag 6: Borgarfjörður - Reykjavik

Etter frokost skal vi bli bedre kjent med området rundt Reykholt hvor Snorre Sturlason levde på 1200-tallet. Vi får et kort foredrag og lærer mer om skribenten Snorri og hans verker når vi besøker museet Snorrastofa før vi setter kurs mot fossefallene Hraunfossar og Barnafoss. Det blir stopp ved Deildartunguhver som er en av Islands største varmtvannskilder og vi besøker landbrukshøyskolen Hvanneyri hvor de har utsalg av ullprodukter. Vi returnerer til hovedstaden Reykjavik via fjorden Hvalfjörður. Overnatting på Hotel Fron i Reykjavik sentrum de to siste nettene. Lunsj inkludert. Middag på egenhånd.

Dag 7: Reykjavík – tid på egenhånd

I dag kan du utnytte dagen slik du selv ønsker. Vi kan komme med anbefalinger og hjelpe til med bestilling av utflukter og aktiviteter. Det er mulig å delta på ”hopp av og på” busstur, delta på hvalsafari, leie sykler eller bade i Den blå lagune, for å nevne noe.

Du kan også bli bedre kjent med hovedstaden på Island på egenhånd, rusle en tur i sentrum hvor du finner flere museer, gallerier, cafeer og spisesteder. Du kan eventuelt besøke ”Perlan Museum”, ta turen opp i kirketårnet i Hallgrimskirkja, eller besøke havneområdet med det nye landemerket Harpan. Avslutningsmiddag på restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 8: Reykjavík – Keflavik – Hjemreise.

Gruppen blir hentet på hotellet ca. kl. 07:30. Flyet går fra Keflavik kl. 10:30 og har ankomst på Oslo Gardermoen kl.15:00 Norsk tid.

PRAKTISK INFORMASJON OG PRISER

Flytider fra Oslo - direktefly:
4. august         Oslo  - Keflavik            kl. 14:35 / kl. 15:25

11. august       Keflavik – Oslo            kl. 10:30 / kl. 15:00

Ta kontakt for alternativ rute med direktefly fra Bergen

Pris:

Pris per person i delt dobbeltrom kr. 19.790,-

Enkeltromstillegg  kr.6.800,-

Inkludert i prisen:

Norsktalende guide.

Flyreise Oslo - Keflavik t/r og flyskatter

Overnatting i delt dobbeltrom med frokost i 7 netter

Program med buss og guide jfr. beskrivelse

Lunsj dag 2, 3, 4, 5 og 6

Middag dag 1, 4, 5 og dag 7

Ferge fra Landeyjahöfn til Vestmannaeyjar tur/retur dag 3

Båttur rundt Heimaey - 1,5 times tur dag 3

Guidet busstur på Heimaey dag 3

Besøk til utstilling i Borgarnes „The Settlement Exhibition“ eller „The Egil Saga“ dag 4

Avreise fra andre steder i Norge:
Vi kan hjelpe med tilslutning fra andre byer i Norge

Noen justeringer i programmet kan forekomme. MAX 16 deltakere

 

For påmelding, vennligst send oss e-post til: reise@islandspesialisten.no

Last ned pdf versjon her