Fjallabak Naturreservat – NY 4 dagers vandretur

Bli med på vandretur gjennom det vakre Fjallabakområdet i sør med fascinerende landskap, imponerende utsikt, varme kilder, store lavaområder og fargerike fjell. Turen går gjennom samme landsdel som den populære Laugavegur vandreturer bare i mer bortgjemt del av strekningen.

Naturvernområdet Fjallabak er mest kjent for Landmannalaugar, hvor den kjente vandreturen Laugavegur starter. På denne nye turen følger vi mindre trafikkerte stier og kan uforstyrret ta inn alle inntrykkene fra naturen som omgir oss og som har gjort Laugavegur så populær. Fjallabak er en del av det sørlige høylandet som fengsler folks oppmerksomhet med fargerike rhyolittfjell, vulkanske formasjoner, varme kilder og uberørt villmark. Landskapet byr på et fargespekter av røde, oransje, gule og grønne fjell, kombinert med snøflekker og mosekledde lavafelt. Her får du et levende bilde av Islands vulkanske fortid.

 

Program

Dag 1 / Rauðufossar og Landmannahellir

Sammen med vår engelsk talende guide og sjåfør for turen starter dagen med avreise fra Reykjavik kl. 08:00. Vi kjører i minibuss østover og passerer byene Hveragerði og Selfoss, nyter utsikten til fjellene på sørkysten, og tar av inn på høylandet i sør hvor vi kommer frem til fjellhytte ved Landmannahellir som blir vårt bosted de neste tre dagene. Før vi ankommer hytta tar vi en vandring til fossefallene Rauðufossar, nyter naturens skjønnhet, vakker utsikt og utforsker fossenes opprinnelse. Navnet betyr de røde fossene som gjenspeiler fargen på fjellet de faller ned.

Distanse til fots: 10 km / 3-4 timer

Dag 2 / Landmannalaugar

I dag kjører vi ca. 30 minutter til Landmannalaugar, geoligisk eventyrland som tilbyr surrealistisk og fortryllende natur opplevelser når vi vandrer gjennom det mangfoldige og fargerike landskapet.  Dette er et sted hvor man virkelig kan nyte det varierte og vakre høylandet og forstå bedre de krefter som har formet denne fengslende regionen. Her går vi en spennende tur gjennom Islands største og mest fantastiske rhyolitt område. På dagens etappe får vi sett og opplevd deler av det fascinerende landskapet når ruten tar oss til Blágil (det blå juvet), opp Brennisteinsöldu (Navnet betyr svovelbølge), som er en fargerik vulkan (ca. 860 moh.), nedover juvet Vondugil, og gjennom lavaområdet Laugahraun. Etter vandreturen kan vi slappe av i varm kilde og nyte en kald drikke. Deretter kjører vi tilbake til hytta for måltid og overnatting.

Distanse til fots: 10 - 15 km / 6-7 timer

 

Day 3 / Fjellet Löðmundur

Dagens etappe er dedikert til en spennende fjellklatringsopplevelse. Vi legger ut fra hytta og går opp til toppen av Löðmundur-fjellet, den høyeste toppen i Fjallabak-regionen (1 077 moh). Fra toppen får vi en fascinerende panoramautsikt over den sørlige delen av Island i alle retninger. Når vi kommer ned fra fjellet kan tar vi en forfriskende dukkert i innsjøen Löðmundarvatn, og legger til eventyret.

Til fots: 5 timer

 

Day 4. Sigöldugljúfur, Háifoss og Gjáin

I dag returnerer vi til Reykjavik men får med noen godbiter på veien. Vi pakker sammen og går fra hytta til Sigalda. Her går vi på en minneverdig tur, utforsker det fryktinngytende juvet Sigöldugljúfur. Etter omtrent en times vandring fortsetter vi reisen, gjør stopp ved de majestetiske fossene Háifoss og Granni. Hvis tiden tillater det gjør vi også stopp ved vakre Gjáin før vi returnerer til Reykjavik sent på ettermiddagen.

Til fots: 2-3 timer

 

Praktisk informasjon og pris:

Turen starter på følgende datoer i 2024 / fire dager og tre overnattinger:

29. juni

12. Juli

9. og 21. August

 

Aldersgrense: 14 år

Antall deltakere: 6-14

Distanse: 35-40 km

Vanskelighetsgrad: Middels til utfordrende

 

Pris per person fra kr. 17.500,-

Inkluderer: Transport i minibuss t/r Reykjavik dag 1 og dag 4

Engelsktalende guide

Overnatting i fjellhytte ved Landmannahellir i 3 netter. Soveposelosji og flersengsrom.

Måltider fra lunsj dag 1 tom. Lunsj dag 4. (Mulighet for vegan/vegetar alternativ på bestilling)

Ikke inkludert:

Fly t/r Norge og overnatting/program før eller etter turen.

Du tar med eller så kan du leie sovepose.

Betalt dusj på stedet.

Turstaver.

 

Vi kan hjelpe deg med planleggingav øvrig program på Island, fly og overnatting. Ta kontakt for tilbud og nærmere informasjon.