Lónsöræfi naturreservat


Fem dagers vandretur øst for Vatnajökull - Snæfell og Lónsöræfi naturreservat

Lónsöræfi er et naturreservat som ligger nord for byen Höfn på Øst-Island. Området er et av de mest avsides liggende vandreområdene på Island og byr på enestående vandring i det robuste og vakre landskapet som ligger øst for Vatnajökull. Her har isbreen satt sine tydelige spor om det så er morene, lagune eller elveleie. Et overflod av farger som karakteriserer rhyolittfjellene i området står i stor kontrast til basaltformasjonene. Turen går gjennom områder som byr på stor variasjon i landskapet, fra dype juv, grønne daler, imponerende klipper og snødekkede fjelltopper som troner mot himmelen. I området finner vi godt utstyrte og komfortable fjellhytter. Her venter sovepose og forsyninger som betyr at hver enkelt trenger kun å bære ca 8-10 kg i ryggsekk noe som gjør denne turen mer til en trekkingtur.

Dag 1: (Reykjavík) – Egilsstaðir – Geldingafell
Etter ankomst til Egilsstaðir kl 08:30 blir vi kjørt til Eyjabakkar området øst for Snæfell hvor vår 5 dagers vandring begynner. Denne første dagen følger vi Eyjabakkar, elvebredden til isbreelven Jökulsá. På andre siden av elven troner fjellet Snæfell (1833m) ofte dekorert med litt snø på toppen. Vi fortsetter retning øst mot Geldingafell, på utkanten av Vatnajøkull. Her må den frodige vegatasjonen ved elvebredden resignere for et grovere landskap formet av isbreer. Overnatting i fullt utstyrt hytte.
Distanse: 15 km Til fots: 6-8 timer Stigning: 150 m

Dag 2: Geldingafell – Egilssel
Dagens etappe går over fjellet Geldingafell hvor vi kan nyte utsikten mot Europas største isbre Vatnajökull, brearmene og de fremtredende isbrelagunene. Deretter følger vi toppen av dalen Vesturdalur før vi går nedover mot innsjøen Kollumúlavatn hvor man ofte kan se og høre stjertand.
Overnatting i fullt utstyrt hytte ved innsjøen.
Distanse: 15 km Til fots: 6-8 timer Oppoverstigning /Nedoverstigning: 300m /500m

Dag 3: Egilssel – Múlaskáli
Vi går rundt vannet og kommer til Tröllakrókahnaus, en interessant fjellknaus av stolpebasalt i de imponerende Tröllakrókarklippene. Mens vi går langs klippene nyter vi den slående utsikten over steinformasjonene og mot fjellene. Monetonien i det basaltiske landskapet viker etter hvert for et mer fargerikt landskap i rhyolittfjellene i lilla, oransje og rosa fargekombinasjoner. Vi fortsetter innover dalen der isbreelven Jökulsá í Lóni renner og til en fjellhytte for overnatting.
Distanse: 12 km Til fots: 5-7 timer Oppoverstigning/Nedoverstigning: 200m /450m

Dag 4: Múlaskáli – Eskifell – Hornafjörður – (Reykjavík)
Vi starter med å krysse isbreelven over en gangbru før vi klatrer opp skråningen Illikambur. Vi bør nyte utsikten og de fargerike skråningene på veien opp da landskapet forandrer seg og ny utsikt venter når vi kommer til toppen. Vi følger isbreelven og går retning sør til den gamle gården Eskifell. Vi krysser elven over en gangbru og like ved venter en buss som tar oss til byen Höfn. Overnatting på gjestgiveri i Høfn og fly tilbake til Reykjavik neste morgen.
Distanse: 11 km Til fots: 6-8 timer Oppoverstigning/Nedoverstigning: 250 m /300m

Fakta og prisinformasjon

Turen gjennomføres på følgende datoer  i 2018:
03. – 06. juli
17. – 20. juli
24. – 27. juli
31. juli – 03. august
14. – 17. august
21. - 24. august
28. – 31. august
04. - 07. august

Turen starter tidlig morgen så ankomst til Reykjavik må skje senest dagen før.

Antall deltakere: 6 – 15
Vandring: 4 dager
Dagsetapper: 6-8 timer
Sammenlagt distanse: 50 km.
Høydeforskjell: 100-800 m.
Meste stigning: 250 m.

Pris: kr 13.680,- per person for avreise fra Reykjavik, innenriksfly inkludert.

Inkludert: Guidet tur i 5 dager, innenriksfly mellom Reykjavik-Egilsstadir og Høfn-Reykjavik. Transport lokalt, mat i 5 dager (fra lunsj dag 1 til lunsj dag 5), fjellhytter, sovepose og liggeunderlag, utstyr for å lage mat. Oppmøte ved Reykjavik innenriksflyplass kl. 06:45. Transfer fra Keflavik flyplass til hotell i Reykjavik t/r og overnatting på turistklasse hotell i Reykjavik med frokost, natten før og etter turen.

Vi kan hjelpe deg med reservasjon av fly og program før og etter turen hvis du ønsker å utvide oppholdet.