Naturperlen Þórsmörk

Bli med på vandring med kunnskapsrik guide gjennom et spennende vulkanlandskap i en av Islands naturperler. Þórsmörk er den siste delen av den kjente Laugavegur vandreturen, og av mange regnet som den aller vakreste delen. Þórsmörk er oppkalt etter guden Thor og ligger mellom de tre isbreene Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull og Tindfjallajökull. For å komme dit må man på flere steder krysse elver med store 4x4 kjøretøy.

Þórsmörk blir sett på som "vandrernes paradis" av islendingene med en fantastisk fin natur, vidstrakte landskap og mange vandrestier å velge mellom.  Her vil du oppleve noe av det mest spennende landskapet den islandske naturen har å by på. I dette relativt lille området vil du kunne krysse elver, vandre på fjell og langs lavafelt, beundre isbreene rundt og oppleve en fantastisk utsikt. Alt dette mens du får en trygg opplevelse med våre førsteklasses guider som viser deg de skjulte perlene i området: , vakre juv, krater og grotter som bare lokalbefolkningen vet om. Vi avslutter eventyret med en unik grillkveld på den siste natten i hytta vår! Alle tre nettene tilbringes i samme hytte.

PROGRAM

Dag 1 / Reykjavík - Þórsmörk

Vi starter reisen fra BSI bussterminalen i Reykjavik. Herfra kjører vi med egnet høylandsbussen som kjører oss hele veien til den vakre isbredalen i Þórsmörk. På ruten passerer vi landsbyene Selfoss, Hella og Hvolsvöllur. Vi går av bussen ved Básar-hytta, hvor vi skal overnatte de neste 3 nettene. Etter lunsj starter vår første fottur hvor vi besøker Álfakirkja (alvekirken), en unik fjellformasjon med en liten grotte under. Deretter går vi enten inn i den vakre Hvannárgil-dalen eller opp til fjellet Réttarfell.

Retur til overnattingssted i tide for å forberede middag.

Distanse til fots: 5-8 km

Til fots: 3-4 hrs.

Opp- og nedstigning: 400 m

 

Dag 2 / Þórsmörk – Fimmvörðuháls

Vi klatrer opp åsene som fører til passet Fimmvörðuháls, og går langs Kattarhryggir-ryggene med utsikt over det imponerende fjellet Útigönguhöfði og opp til Morinsheiði heia. Ved enden av Morinsheiði-platået vil vi nyte utsikten over lavastrømmen som rant ned fra Fimmvörðuháls-vulkanen i mars og begynnelsen av april 2010. Når vi kommer opp i høyden ved Morinsheiði, vil vi nå lavafeltet og de to kratrene Magni og Móði som oppsto og  hadde utbrudd før det store Eyjafjallajökull utbruddet. Vi går tilbake til Þórsmörk og underveis kan nyte den praktfulle utsikten over isbreene og denne vakre dalen før vi ankommer hytta for middag og overnatting.

Distanse til fots: 18 km

Til fots: 7 hrs.

Opp- og nedstigning: 1000 m

 

Dag 3 / Þórsmörk og Tindfjöll

I dag skal vi vandre en naturskjønn sti med en ekstraordinær utsikt over Goðaland, isbreene og den indre delen av Þórsmörk området. Vi starter turen med å krysse elven Krossá på gangbroer, og deretter fortsetter vi inn i Slyppugil-dalen og mot Tindfjallagil. Her finner vi en unik fjellformasjon med en liten hule under, kalt Tröllakirkja (trollkirken). På vei ned følger vi elven Krossá  frem til roen som tar oss over og når vi kommer frem til hytta forberedes en god grillfest!

Distanse til fots: 16-18 km

Til fots: 4-7 hrs.

Opp- og nedstigning: 450 m (1470')

 

Dag 4 / Þórsmörk – Reykjavík

Vi tilbringer morgenen i Þórsmörk og går tur opp det lille fjellet Valahnúkur og nyter den fantastiske utsikten over landskapet som omringer dalen. Deretter går vi videre ned til hulen Sönghellir (Sanghulen) og til Húsadalur. Vi drar deretter tilbake til Langidalur hvorfra vi går ombord på ettermiddagsbussen til Reykjavík. Ankomst til bussterminalen i Reykjavik kl. 19:20.

Distanse til fots: 5-10 km

Til fots: 3 hrs.

Opp- og nedstigning: 200 m

 

Praktisk informasjon og pris:

Turen starter på følgende datoer i 2024 / fire dager og tre overnattinger:

10. og 24. juni

1., 8., 22. Og 29. Juli

5., 19. og 26. August

 

Aldersgrense: 14 år

Antall deltakere: 4-16

Distanse totalt: 40 km

 

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Pris per person fra kr. 16.570,-

Inkluderer: Transport i fjellbuss t/r Reykjavik dag 1 og dag 4

Engelsktalende guide

Overnatting i fjellhytte i Þórsmörk i 3 netter. Soveposelosji og flersengsrom.

Måltider fra lunsj dag 1 tom. Lunsj dag 4. (Mulighet for vegan/vegetar alternativ på bestilling)

 

Ikke inkludert:

Fly t/r Norge og overnatting/program før eller etter turen.

Du tar med eller så kan du leie sovepose.

Betalt dusj på stedet.

Turstaver.

 

Vi kan hjelpe deg med planleggingav øvrig program på Island, fly og overnatting. Ta kontakt for tilbud og nærmere informasjon.