Sagaøya Rundt

07. august / Overnatting på Gardermoen for gruppen  


08. august / Ankomst Island – Reykjanes halvøya - Den gylne sirkel
Tidlig avreise fra Oslo Gardermoen, ankomst Island kl. 07:10 lokal tid.

Ved ankomst til Island starter vi vår rundreise til attraksjoner rundt på Sagaøya.

Vi kjører via sørsiden av halvøya Reykjanes, gjennom månelandskap og besøker spennende geologiske fenomener som «Bruen mellom to kontinenter»,  Gunnuhver og Brimketil før vi kommer til den lille fiskelandsøyen Grindavik hvor vi spiser lunsj. Videre etter lunsj går så turen til høytemperaturområdet Krísuvík og Kleifarvatn. Videre til attraksjoner på den kjente gylne sirkel runden, nasjonalparken Þingvellir, det sprutende Geysir området og fossefallet Gullfoss. Vi sjekker inn på hotell i Selfoss, nyter en felles middag og avkobling etter dagens reise.

Overnatting på Hotel South Coast i Selfoss i en natt. Lunsj og middag inkludert

09. august / Sørkysten av Island

Denne dagen kjører vi gjennom noen av Islands frodige landbruksområder omringet av isbreer, fjell og svarte sandstrender.

På veien besøker vi attraksjoner som fossefallet Seljalandsfoss hvor man kan gå bak fossen, og en annen kjent foss er Skógafoss hvor man også kan komme veldig nærme fossen og kjenne på kreftene. Vi gjør stopp ved Islands sørligste punkt, Dyrhólaey. Vi tar turen ned til Reynisfjara hvor vi finner spektakulære basaltformasjoner og klipper. Videre via det Sørligste tettstedet på Island, Vik i Mýrdal, innom juvet Fjaðrárgljúfur og det kjente kirkegulvet i Klaustur før vi ankommer hotellet vårt for dagen, Fosshotel Núpar

Overnatting på Fosshotell Núpar en natt. Lunsj og middag inkludert

 

10. august / Skaftafell – Jökulsárlón - Østfjordene

Turen fortsetter mot Höfn og vårt første stopp er i Skaftafell hvor vi går en tur opp til fossefallet Svartifoss, alternativt tar turen inntil isbrearmen Skaftárjökull. Videre så kjører vi mot isbrelagunen Jökulsárlón hvor det er mulig å være med på en båttur blant isblokkene (ikke inkludert og må bestilles på forhånd). På veien videre er det flott utsikt mot Islands største isbre Vatnajökull og Islands høyeste fjell Hvannadalshnjúkur. Vi stopper i utkanten av Höfn for lunsj. Etter lunsj går turen videre og til de Østlandske fjordene hvor vi stopper i Djúpivogur før vi setter kurs over fjellovergangen Öxi og mot Egilsstaðir hvor vi har overnatting i dag.

Overnatting Hotel Edda Egilsstaðir i en natt. Lunsj og middag inkludert

                       

11. august / Egilsstaðir til Mývatn

Fra Egilsstaðir setter vi kurs mot Mývatn hvor vi skal kose oss i en av Islands store naturperler.

Vi utforsker dette området som har så mange spennende geologiske fenomener, vakre fjell og lavaformasjoner. Vi starter dagen ved eksplosjons krateret Víti, besøker kraftverket Krafla og stopper ved høytemperaturområdet Hverarönd hvor det bobler i bakken.

Vi kjører rundt innsjøen med stopp ved sprekken Grjótagá, eksplosjonskrateret Hverfell hvor de som ønsker kan løpe opp til toppen og nyte utsikt over området. Det blir besøk og korte vandreturer blant lavaformasjonene i Dimmuborgir, det frodige Høfdi området og kraterne ved Skútustaðir.

Overnatting på Fosshotel Mývatn i en natt. Lunsj og middag inkludert

 

12. august / Mývatn - Dettifoss - Akureyri

I dag går turen til noen av Islands største naturperler. Vårt hovedmål for dagen er naturens underverker i nasjonalparken Jöklusárgljúfur. Det blir lett vandring til Dettifoss som er Europas kraftigste fossefall og ligger i Islands største juv, Jökulsárgljúfur. Vi besøker de vakre ekkoklippene „Hljóðaklettar“ hvor flom i isbreelven „Jökulsá á Fjöllum“ har dannet merkverdige klipper og basaltformasjoner. Vår besøk i  Jöklusárgljúfur avslutter i den hesteskoformede dalen Ásbyrgi før vi setter kurs mot Húsavík hvor det blir muilghet til å bade i det nye badeanlegget Geosea (entre og håndkle ikke inkludert) https://www.geosea.is/ De som ikke ønsker å bade kan vandre en tur i den koselige byen Húsavík. Dagen avsluttes med et besøk ved Goðafaoss (Gudenes foss) før vi ankommer hovedstaden på Nord Island Akureyri, hvor vi overnatter de 2 neste nettene.

Overnatting Hotel Edda Akureyri i 2 netter. Lunsj boks og middag inkludert.

NB!! Room på Edda med felles bad/wc.


13. august / Eyjafjörður – Siglulfjörður
Vi kjører ut Eyjafjörður til byen Siglufjörður som ligger nord for Akureyri. Her snakkes det om to norske innovasjoner: den første var i år 900 da den norske Thormod rammi var den første til å bosette seg her og den andre var i 1903 da norske fiskebåter som fanget sild bidro til et fiskeeventyr “síldarævintýri” som varte i flere tiår og gjorde stedet til en verdenskjent silde havn. Her besøker vi Islands største sjø- og industri museum og lærer mer om dette eventyret. På returen til Akureyri gjør vi stopp ved lokalt bryggeri som ble etablert i 2006 og er nå en av Islands mest kjente Øl produsenter. Her blir det smaksprøver. Lunsj serveres i Siglufjörður.

Tid til fri disposisjon i Akureyri på ettermiddagen. Lunsj inkludert samt Sildemuseum og besøk på bryggeri.  Middag på egenhånd.

 

14. august / Akureyri – Borgarfjörður - Reykjavik

Vi returnerer til Reykjavik med stopp underveis i historiske Borgarfjörður. Her besøker vi  varmtvannskilden Deildartunguhver, Reykholt hvor Snorre Sturlason levde og de vakre fossene Hraunfossar og Barnafoss. Deretter setter vi kurs mot Reykjavik hvor vi overnatter de to siste nettene.

Overnatting på Hotel Fron i to netter. Lunsj inkludert. Middag på egenhånd denne dagen.

 

15. august / Hovedstaden på Island

I dag blir det vandring i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Her skal vi innom havneområdet, Hallgrímskirkja, Harpan konserthus og sentrum av byen. Vandringen i ca.3 timer og deretter blir det tid på egenhånd.

På kvelden skal vi samle oss i byens flotte Konsterhus Harpan, og se en forestilling som kalles „How to become Icelandic in 60 minutes“. Forestillingen tar en time og deretter går vi til en av Reykjaviks koselig restauranter for avslutningsmiddag etter vårt eventyr på Sagaøya.  
Felles avskjed middag i Reykjavik inkludert samt forestilling i Harpa Konserthus.

 

16. august / Hjemreise

Transfer til Keflavik og hjemreise.

 

 

Per person i delt dobbeltrom kr. 23.200,-

Enkeltromstillegg for 8 netter kr. 5.990,-

 

Prisen inkluderer:

  • Flyreise fra Oslo til Island t/r
  • Overnatting på Gardermoen første natten, (7. - 8. august)
  • Overnatting på Island i delt dobbeltrom med bad i 6 netter og 2 netter uten bad (2 netter på Akureyri). Frokost inkludert på alle hotellene.
  • Transport med buss og norsktalende guide jfr. beskrivelse
  • Lunsj alle dager unntatt dag 10 (tid på egenhånd i Reykjavik)
  • Middag alle dagene unntatt dag 8 og 9 (Akureyri 13.08 og Reykjavik 14.08)
  • Entre med lokal guide i museet i Siglufjörður samt smaksprøver
  • Entre og omvisning på Kaldi bryggeri i Árskógssandur med smaksprøver
  • Billetter til forestillingen “How to become Icelandic in 60 minutes” I Harpa konserthus

 

 

Tillegg hvis ønsket på rundturen så kan vi tilby følgende underveis:
Båttur på Jökulsárlón

Entre og håndkle Mývant nature bath

Entre og håndkle til Geo Sea bad på Húsavík

Tur til Blå Lagune dag 10.