Høylanseventyr i Super Truck

Høylandet på Island dekker nesten 80 prosent av øya og ligger midt i landet. Her er det blanding av ødemark, lava, fargerike fjell, isbreer, isbreelver og vulkaner av ulike størrelser og fasonger. På grunn av klimaet i sør ser man mange  steder et grønt skjær av mose som gir fantastisk kontrast til svart lava og hvite isbreer. Høylandet på Island er rett og slett en uslepet perle, sammensatt av barsk, kontrastrik natur og spennende geologi.

Bli med oss på en spennende oppdagelsesreise hvor vi blir bedre kjent med den mindre utforskede delen av Island. Vi kjører turen i en behagelig og velutstyrt Super Truck som får oss frem til steder vi ellers bare kan drømme om. Deler av veien går i ulendt terreng.

Vi overnatter i Islands hovedstad den første natten for deretter å sette kursen med vår Super Truck mot høylandsområdene hvor vi finner mange av øyas fineste naturperler.

Vi besøker det fargerike fjellområdet  Landmannalaugar, området i sør kalt „Að fjallabaki“, Gígjökull  hvor man kan se spor etter vulkanutbruddet i Eyjafjallajøkull og ikke minst besøker vi ett av islendingenes favoritter, Þórsmörk. På turen besøker vi også Geysir, Gullfoss og Thingvellir samt isbreen Langjøkull.

På turen prøver vi å ta oss god tid slik at vi kan nyte det vi opplever. Gåturene underveis krever normal god fysikk. Overnatting i Reykjavik på et bra turistklasse hotell i 2 netter og så 2 netter i Høylandet hvor av 1 av nettene er i  en fjellhytte med oppredde senger i fellesområder. Dag 2, 3, og 4 (ute på landet) er det inkludert lunsjpakker, frokost og middag på overnattingsstedet.

Dag for dag program Høylandseventyr med Super Truck 

Dag 1: Ankomst Island – Reykjavik.
Ankomst Keflavik flyplass. Fra flyplassen tar vi flybuss til hotellet i Reykjavik. Etter innkvartering får du tid på egenhånd for å slappe av eller utforske Islands hovedstad. Middag på egenhånd i dag. Overnatting på Hotel Fron i Reykjavik sentrum.

Dag 2: Reykjavik – Landmannalaugar - Hrauneyjar.
I dag starter høylandseventyret med vår Super Truck. Fra Reykjavik kjører vi om Hellisheiði mot Þjórsárdalur hvor vårt første stopp blir ved fossefallet Hjálparfoss. Videre mot Sagagården Stöng í Þjórsárdal hvor vi utforsker et rekonstruert Langhus eller gårdstun fra vikingtiden. Herfra fortsetter vi mot Gjáin í Þjórsárdal, Háifoss, Hrauneyjar og Ljótipollur før vi ankommer Landmannalaugar.  I Landmannalaugar blir det tid til å bade ute varm kilde og gå en liten tur i det fargerike fjell landskapet. Vi fortsetter så turen om Sigöldugil før vi ankommer igjen Hrauneyjar for overnatting og middag.

Dag 3: Hrauneyjar – «Að fjallabaki» - Þórsmörk
I dag starter vi dagen med kjøring i retning av vulkanen Hekla/Rauðaskál før turen går videre til vakre områder som Krakatindur / Laufafell og Álftavatn, hvor vi stopper for lunsj. Etter lunsj besøker vi juvet Markárfljótsglúfur, går bak fossefallet Seljalandsfoss, og vandrer inn til de fascinerende juvet Nauthúsagil. Vi besøker Gígajökull hvor man kan se tydelige tegn etter vulkanutbruddet i Eyjafjallajøkull i 2010, før vi etter hvert kommer til Þórsmörk for den siste overnattingen utenfor sivilisasjonen. Her blir det overnatting i en fjellhytte med soveplasser i fellesområde.  Middag blir servert på Volcano Huts i Þórsmörk.

Dag 4: Þórsmörk – Den Gyldne Sirkel – Langjökull – Reykjavik
I dag starter vi dagen inne i Þórsmörk, en av Islands største naturperler, før turen går mot Haukadalur. Etter frokost kjører vi med vår Super Truck gjennom en eventyrverden av Islandsk natur og ankommer etter hvert Geysir området. Deretter setter vi kurs mot Islands nest største Isbre Langökull. Vi besøker også fossefallet Gullfoss og Friðheimar drivhus for omvisning og lunsj. Turen avsluttes ved det historiske stedet Þingvellir før vi returnerer til Reykjavik. Vi ankommer hotellet i Reykjavik ut på ettermiddagen. Middag på egenhånd. Overnatting på Hotel Fron i Reykjavik.

Dag 5: Hjemreise
Transfer til flyplassen.

Praktisk informasjon og priser:

Flytider:

2. August: Oslo - Keflavik avreise kl. 08:25 / ankomst 09:05
6. August: 
Keflavik - Oslo avreise kl. 16:25 / ankomst 20:55

Priser:
Pris per person fra kr 19.590,- i delt dobbelt rom
Enkeltromstillegg kr 1.580,- (kun første og siste natten er det mulighet for enkeltrom)

Inkludert:
Flyreise Oslo - Island t/r og flyskatter. For utreise fra andre byer i Norge, vennligst ta kontakt.
Transfer fra flyplass til hotell i Reykjavik ved ankomst Island dag 1.
Rundreise med Super Truck og engelsk talende guide jfr. Beskrivelse dag 2, 3 og 4.
Overnatting i delt dobbeltrom i 3 netter inkl. frokost (dag 1, dag 2 og dag 4),
Overnatting dag 3 i fjellhytte med soveplasser i fellesområde inkl. frokost,
Lunsj dag 2, 3 og 4. Middag dag 2 og 3.
Drivhus besøk Friðheimar dag 4
Transfer ved avreise fra Island fra hotell i Reykjavik til Keflavik flyplass dag 5.

Ikke inkludert:
Middag første og siste kvelden i Reykjavik.
Drikke til måltidene